Η εταιρία Lytro, η οποία κατασκευάζει ψηφιακές κάμερες, εισχωρεί στον χώρο της εικονικής πραγματικότητας. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ένα καινούριο προϊόν, το Immerge, το οποίο περιγράφει ως την πρώτη επαγγελματική light field λύση για κινηματογραφικό VR.

Η εταιρία επιθυμεί να προσφέρει στην αγορά ένα προϊόν που θα είναι κατάλληλο για ζωντανή λήψη εικονικής πραγματικότητας. Σύμφωνα με τον Jason Rosenthal, CEO της Lytro, η εταιρία θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να πουλά τις παλιές της κάμερες, παρόλο που κάνει μετάβαση στην εικονική πραγματικότητα, την οποία θεωρεί το μέλλον της εταιρίας.

 

Το Immerge διαθέτει μια σφαίρα που αποτελείται από πέντε light field κάμερες και αισθητήρες για λήψη βίντεο. Το σημαντικό χαρακτηριστικό της συσκευής είναι ότι καταγράφει εικόνες από όλες τις κατευθύνσεις του σημείου όπου τοποθετείται. Επομένως, κατά την παρακολούθηση του βίντεο που έχει τραβηχτεί με το Immerge, με ένα VR Headset ο χρήστης θα μπορεί να στρέψει το βλέμμα του προς όλες τις κατευθύνσεις.

 

gallery_363048_2550_161407.jpg

 

Σύμφωνα με τη Lytro, τα βίντεο του Immerge θα είναι συμβατά με το Oculus, το HTC Vive καθώς και το Project Morpheus της Sony. Το προϊόν βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των δοκιμών, τα επίσημα χαρακτηριστικά του θα ανακοινωθούν μέσα στο 2016 και όσον αφορά την τιμή, θα είναι σίγουρα υψηλή.

 

https://www.youtube.com/watch?v=kuN0lYeX0LA

 

Link.png Site: TechCrunch