Η GoPro είναι γνωστή για την κατασκευή καμερών που μπορούν πρακτικά να τοποθετηθούν οπουδήποτε.

Αν θέλετε να στηρίξετε μία κάμερα στο κεφάλι σας για να τραβήξετε video καθώς κατεβαίνετε ένα λόφο με το ποδήλατο σας, το πιθανότερο είναι να στραφείτε στα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας.

 

Τώρα, η GoPro ανακοίνωσε το Omni, και ελπίζει να το προτιμήσετε για τις ανάγκες λήψης του νέου σας VR video στις 360 μοίρες. Η ειδική βάση, ενσωματώνει έξι συνολικά κάμερες HERO4 Black και τις συγχρονίζει με στόχο την δημιουργίας μίας τέλεια σφαιρικής εικόνας, με το τελικό αποτέλεσμα να μην διαφέρει από αυτό που προσφέρει μία HERO4 Black, από οποιαδήποτε πλευρά ή γωνία και να το κοιτάξετε.

 

Οι κάμερες πάντως δεν είναι το μοναδικό κομμάτι hardware που υπάρχει στο Omni, αφού στο κέντρο της κατασκευής η GoPro έχει εγκαταστήσει έναν ειδικό επεξεργαστή, που είναι υπεύθυνος για τον συγχρονισμό των έξι video streams από τις έξι HERO4 Black κάμερες που ενσωματώνει.

 

Η εταιρεία κάνει λόγο για συγχρονισμό σε επίπεδο εικονοστοιχείου (pixel-level synchronization) ώστε το αποτέλεσμα να είναι άρτιο. Η GoPro δεν ανακοίνωσε το κόστος του Omni.

 

Link.png Site: SlashGear