Μπορεί η Nikon να εστίασε στην κυκλοφορία DSLR φωτογραφικών μηχανών αλλά και σε μία έκπληξη, εντούτοις η Canon, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών στον κόσμο, αποφάσισε να ανανεώσει τη σειρά PowerShot που αποτελείται από compact και mid-range μηχανές

Επιλέγοντας την αμερικανική ονομασία των μοντέλων, η Canon παρουσίασε αρχικά τρία νέα μοντέλα που ανήκουν στη σειρά IXUS, τα IXUS 285 HS (ELPH 360 HS), το IXUS 180 HS (ELPH 190 IS) και τέλος το IXUS 190 IS (ELPH 180).

 

Όσον αφορά τους αισθητήρες, η IXUS 285 HS έρχεται με CMOS αισθητήρα ανάλυσης 20.2Megapixel, ικανό για λήψεις ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αντίθετα η Canon IXUS 180 HS και η IXUS 190 IS έρχονται με αισθητήρα 20MP και μπορούν να κάνουν εγγραφή βίντεο σε HD ανάλυση έναντι Full HD ανάλυσης της IXUS 285 HS.

 

P1040618.jpg

 

Ανάμεσα στα κοινά χαρακτηριστικά και των τριών καμερών βρίσκεται η ασύρματη υποστήριξη για εύκολη σύνδεση με το smartphone ή το tablet σας, η υποστήριξη NFC αλλά και η παρουσία ειδικού πλήκτρου εγγραφής ταινίας για την άμεση λήψη βίντεο. Ακόμα τα IXUS 285 HS και IXUS 180 υποστηρίζουν ασύρματη σύνδεση, NFC, και ενσωματώνουν σταθεροποιητή εικόνας για λιγότερες κουνημένες φωτογραφίες και βίντεο όταν βρισκόμαστε εν κινήσει. Είναι δυνατός ακόμα ο διπλασιασμός του zoom με τη λειτουργία ZoomPlus και την όλη διαδικασία να γίνεται ψηφιακά.

 

P1040619.jpg

 

Παράλληλα η Canon παρουσιάζει δύο νέες κάμερες PowerShot SX, οι οποίες διακρίνονται για το υψηλό τους zoom, Συγκεκριμένα η PowerShot SX540 HD διαθέτει οπτικό zoom 50x ενώ το μοντέλο PowerShot SX420 IS διαθέτει 42x οπτικό zoom. Περνώντας στους αισθητήρες, η SX 540 HD έρχεται με CMOS αισθητήρα 20.3MP χαρίζοντας εξαιρετικές φωτογραφίες σε συνδυασμό με τη χρήση του επεξεργαστή DIGIC 6. Η εγγραφή βίντεο γίνεται στην Full HD ανάλυση και έχει πάντα τη βοήθεια του δυναμικού σταθεροποιητή εικόνας 5 αξόνων.

 

Σε αντίθεση με την PoweShot SX 540 HD, η SX 420 IS διαθέτει ευρυγώνιο φακό, κάνοντας την κάμερα ιδανική για ταξίδια. Η εγγραφή βίντεο περιορίζεται στην HD ανάλυση ενώ ενσωματώνει οθόνη 3 ιντσών για πιο εύκολη χρήση.

 

P1040626.jpg

 

Όλα τα μοντέλα αναμένονται στην αγορά τους επόμενους δύο μήνες σύμφωνα με δήλωση της Canon.

 

Η αποστολή του insomnia στην CES είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ