Όταν η GoPro Hero 8 Black λανσαρίστηκε τον Οκτώβριο, η εταιρία υποσχέθηκε να κυκλοφορήσει περισσότερα επίσημα αξεσουάρ ή Mods, όπως τα αναφέρει. Το Light Mod είναι το πρώτο από αυτά και έρχεται να ρίξει… φως στη δράση!

Το Light Mod μόλις έγινε διαθέσιμο στην αγορά των ΗΠΑ με τιμή τα $49.99 ενώ ξεκίνησαν ταυτόχρονα οι προπαραγγελίες για την αγορά της Αυστραλίας με κυκλοφορία τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.

Το Light Mod μπορεί να φωτίσει αντικείμενα με ένταση 200 lumens σε απόσταση έως και 90 εκατοστών. Μάλιστα, παρέχει και δυνατότητα επιλογής 4 επιπέδων φωτεινότητας, ανάλογα τη φωτογραφία ή βίντεο που θέλει να τραβήξει ο χρήστης.

Η ενσωματωμένη μπαταρία του σύμφωνα με την GoPro, παρέχει αυτονομία 6 ωρών ενώ το ίδιο το αξεσουάρ είναι αδιάβροχο σε βάθος έως και 10 μέτρα, όπως δηλαδή και η action κάμερα. Το Light Mod είναι συμβατό με διάφορα αξεσουάρ που ήδη κυκλοφορούν αλλά για να το τοποθετήσει κάποιος απευθείας στη Hero 8 Black, θα χρειαστεί το Media Mod, το οποίο όμως ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει.

Το Media Mod από την πλευρά του δίνει στο χρήστη θύρα 3.5mm, κατευθυντικό μικρόφωνο αλλά και έξοδο HDMI. Η GoPro αναφέρει πως οι προπαραγγελίες για το Media Mod θα ανοίξουν τον Ιανουάριο με τιμή στα $79.99.

Αναμονή θα υπάρξει και για το τρίτο mod, το Display Mod το οποίο δίνει στο χρήστη μία μεγαλύτερη και περιστρεφόμενη οθόνη. Ένα αξεσουάρ το οποίο θα κοστίζει $79.99 και αναμένεται να κυκλοφορήσει το Μάρτιο του 2020. Και τα τρία mods η GoPro τα θεωρεί ως βασικά πλεονεκτήματα για κάποιον που αναζητά action camera και ευελπιστεί να προσελκύσει ακόμη περισσότερους αγοραστές.

Έως ότου κυκλοφορήσει το Media Mod, κάποιος θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το Light Mod σε ιμάντες για το κεφάλι, βάσεις της κάμερας αλλά και τα ειδικά κλιπς, που ήδη είναι διαθέσιμα. Στην ουσία με όλα τα αξεσουάρ τα οποία εφαρμόζουν στην κάμερα.

Εκτός από τα τέσσερα επίπεδα φωτεινότητας, το Light Mod προσφέρει επίσης λειτουργία στροβοσκοπίου (strobe mode) καθώς και ενσωματωμένο διαχύτη φωτός που εξασφαλίζει πιο ομοιόμορφο φως.

TechRadar