Μια εντελώς νέα φωτογραφική μηχανή ξεκίνησε να φτάνει σε όσους την είχαν προπαραγγείλει πριν μερικούς μήνες όταν και ανακοινώθηκε επίσημα δημιουργώντας αίσθηση στο χώρο.

Η Lytro δε μοιάζει εξωτερικά με καμία άλλη φωτογραφική μηχανή αν και εγκαινιάζει μια νέα τεχνολογία η οποία επιτρέπει στον κάτοχο της να βγάζει απρόσκοπτα φωτογραφίες χωρίς να υπάρχει το άγχος της σωστής εστίασης. Για το σκοπό αυτό αναλαμβάνει δουλειά μετά την λήψη των φωτογραφιών ένα ειδικό λογισμικό της εταιρείας που αφήνει στον χρήστη την ελευθερία να επιλέξει σε ποιο σημείο της φωτογραφίας θα γίνει εστίαση.

 

 

Ο δημιουργός της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι ο Ren Ng από τη Κίνα και το όλο project αποτελεί τη διδακτορική του διατριβή στο πανεπιστήμιο του Stanford. Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να βρει χρήση σε τρισδιάστατες φωτογραφίες και μελλοντικά ακόμα και κατά την εγγραφή βίντεο. Η τεχνολογία της Lytro επιτρέπει την ολική εστίαση σε όποιο κομμάτι της φωτογραφίας θέλουμε αφού κατά τη λήψη της φωτογραφίας ο αισθητήρας έχει αποθηκεύσει όχι μόνο τις ακτίνες φωτός αλλά και τις γωνίες κάθε ακτίνας.

 

Η Lytro κυκλοφορεί μέχρι στιγμής σε ελάχιστα κομμάτια και σε 2 εκδόσεις, μία των 8gb και τιμή $399 και μία των 16gb με τιμή στα €499. Μερικά δείγματα από την επίσημη ιστοσελίδα του Lytro μπορείτε να δείτε παρακάτω. Με παρατεταμένο πάτημα του κουμπιού του ποντικιού γίνεται εστίαση στο συγκεκριμένο μέρος του δείκτη ενώ με διπλό κλικ γίνεται το zoom in/out.

 

Link.png Site: lytro.com