Νέο chip από την Qualcomm που αν κρίνουμε από τα όσα υπόσχεται, δε θα αργήσει η ώρα που θα κυριαρχήσει στη mid-range κατηγορία.

Η Qualcomm παρουσίασε τον Snapdragon 732G, έναν επεξεργαστή που έρχεται να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε ο προκάτοχός του, Snapdragon 730G. Ο τελευταίος ήταν αρκετά δημοφιλής στη mid-range κατηγορία, με την αμερικανική εταιρεία να ευελπιστεί ότι η ιστορία θα επαναληφθεί με το νέο της chip.

Ο Snapdragon 732G ουσιαστικά στηρίζεται στην ίδια τεχνολογία με τον Snapdragon 730G στα 8 nm, με τους υψηλότερους χρονισμούς ωστόσο να κάνουν τη διαφορά. Οι δύο πυρήνες Kryo 470 πλέον τρέχουν στα 2,3 GHz (αντί των 2,2 GHz της προηγούμενης έκδοσης) ενώ ο επεξεργαστής γραφικών Adreno 618 έχει βελτιωθεί τόσο ώστε να προσφέρει κατά 15% καλύτερες επιδόσεις.

Κατά τα άλλα, Snapdragon 732G και 730G είναι ίδιοι στα περισσότερα βασικά τους χαρακτηριστικά. Οι υπόλοιποι έξι πυρήνες Kryo 470 παραμένουν στα 1,8 GHz, υπάρχει modem X15 (800/150 Mbps σε LTE) και συνδεσιμότητα Wi-Fi 6. Ο ενσωματωμένος ISP είναι σε θέση να γράφει βίντεο 4Κ ανάλυσης στα 30 fps ενώ ο επιταχυντής τεχνητής νοημοσύνης προσεγγίζει απόδοση έως και 3,6 TOPS (tera operations per second). Το νέο μοντέλο υποστηρίζει επιπλέον Bluetooth 5.1 (έναντι 5.0 του παλιού) και τεχνολογία φόρτισης QuickCharge 4+ (έναντι QuickCharge 4 του προηγούμενου).

Αν και για την ώρα δεν γνωρίζουμε κάτι για την πρώτη συσκευή που θα βασίζεται στον νέο Snapdragon 732G, η Poco θα μας λύσει σύντομα τις όποιες απορίες.