Η Qualcomm ανακοίνωσε την εξαγορά της Autotalks, μιας ισραηλινής εταιρείας κατασκευής τσιπ που ειδικεύεται στην τεχνολογία V2X (Vehicle-to-everything). 

Το V2X είναι ένα σύστημα επικοινωνίας οχημάτων που επιτρέπει σε ένα όχημα να επικοινωνεί με οποιαδήποτε οντότητα που μπορεί να επηρεάσει ή να επηρεαστεί από το όχημα. Περιλαμβάνει την επικοινωνία με άλλα οχήματα (V2V), υποδομές (V2I), πεζούς (V2P), συσκευές (V2D) και δίκτυα (V2N). Τα κύρια κίνητρα για το V2X είναι η οδική ασφάλεια, η αποδοτικότητα της κυκλοφορίας, η εξοικονόμηση ενέργειας και η μαζική επιτήρηση.

Η συμφωνία εκτιμάται ότι θα κοστίσει στην Qualcomm περίπου 350 έως 400 εκατομμύρια δολάρια. Οι τεχνολογίες της Autotalks αναμενόμενα είναι αφιερωμένες στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας τόσο για τα συνηθισμένα όσο και για τα αυτόνομα οχήματα. Η Qualcomm σχεδιάζει να ενσωματώσει τις "έτοιμες για παραγωγή, διπλής λειτουργίας, αυτόνομες λύσεις ασφάλειας" της Autotalks στο Snapdragon Digital Chassis, ένα σύνολο τεχνολογιών υποβοηθούμενης και αυτόνομης οδήγησης που συνδέονται με το cloud.

Ο Nakul Duggal, αντιπρόεδρος του τμήματος αυτοκινήτων της Qualcomm Technologies, Inc. δήλωσε ότι η εταιρεία επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη της τεχνολογίας V2X από το 2017 και πιστεύει ότι μια αυτόνομη αρχιτεκτονική ασφάλειας V2X θα είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της ασφάλειας των χρηστών του οδικού δικτύου και των έξυπνων συστημάτων μεταφορών. Η Qualcomm με τη σειρά της μοιράζεται την εμπειρία και τη δέσμευση της Autotalks για δεκαετίες στην ανάπτυξη τεχνολογιών και προϊόντων V2X με έμφαση στην επίλυση προκλήσεων ασφάλειας των χρηστών του οδικού δικτύου σε πραγματικές συνθήκες.

Για τους κατασκευαστές οχημάτων και συστημάτων χωρίς οδηγό και με υποβοήθηση οδηγού, η διασφάλιση των ανθρώπων ότι οι τεχνολογίες τους είναι ασφαλείς είναι ζωτικής σημασίας αν θέλουν να τους κερδίσουν. Ίσως χρειαστεί να προσφέρουν χαρακτηριστικά ασφαλείας που μπορούν να καθησυχάσουν τους φόβους των ανθρώπων προκειμένου να προηγηθούν των ανταγωνιστών τους, δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στα αυτόνομα οχήματα.

Η Qualcomm αναμένει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα είναι μια από τις μεγαλύτερες πηγές ανάπτυξης και εσόδων της τα επόμενα χρόνια. Στη CES πέρυσι, παρουσίασε την πλατφόρμα Snapdragon Ride Vision, μια "ανοικτή, κλιμακούμενη και αρθρωτή" τεχνολογία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες για την κατασκευή αυτοκινήτων.

Στα τέλη του 2022, ανακοίνωσε ότι η επένδυση της για την αυτοκινητοβιομηχανία είχε εκτοξευθεί στα 30 δισ. δολάρια από τα 10 δισ. δολάρια που ανακοίνωσε κατά την προηγούμενη έκθεση αποτελεσμάτων της. Η εταιρεία εκτιμά επίσης ότι τα έσοδά της από την αυτοκινητοβιομηχανία θα φτάσουν τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το οικονομικό έτος 2026. Πιστώνει ακόμα ότι το Snapdragon Digital Chassis για την επέκταση των μελλοντικών επιχειρηματικών της ευκαιριών και η εξαγορά της Autotalks θα μπορούσε να αυξήσει ακόμη περισσότερο την πελατειακή της βάση και τις προσφορές πελατών της.