Η Apple, φαίνεται ότι θα συνεχίζει να βασίζεται στα modem chip της Qualcomm για τις επερχόμενες γενιές του iPhone.

Η Qualcomm ανακοίνωσε σήμερα την επέκταση της συμφωνίας προμήθειας modem με την Apple έως το 2026, μια συμφωνία η οποία ήταν προγραμματισμένη να λήξει φέτος. Αυτό υποδηλώνει ότι η ανάπτυξη από την Apple των δικών της 5G modem, παρουσιάζει περαιτέρω καθυστερήσεις.

Παρόλο που δεν έχουν αναφερθεί συγκεκριμένα μοντέλα iPhone στη συμφωνία, η Qualcomm δήλωσε ότι θα καλύπτει τη συγκεκριμένη ανάγκη των smartphone της Apple που θα κυκλοφορήσουν 2024, το 2025 και το 2026. Παρόλα αυτά, ο Mark Gurman από το Bloomberg υποστηρίζει ότι μπορεί να δούμε ακόμα το προσαρμοσμένο chip της Apple μέσα στα τρία αυτά επόμενα χρόνια. Η Apple φέρεται να σχεδιάζει μια σταδιακή εξάπλωση του νέου εξαρτήματος. Μέχρι το 2026, η Qualcomm προβλέπει την προμήθεια του 20% των modem που χρησιμοποιούνται στα iPhone, ευθυγραμμιζόμενη με την αρχική της πρόβλεψη το 2019.

Η Apple προσπαθεί εδώ και καιρό να δημιουργήσει το δικό της 5G modem. Το 2019, μόλις τρεις μήνες μετά τον διακανονισμό μιας αγωγής σχετικά με τις πρακτικές αδειοδότησης πατεντών της Qualcomm, η Apple απέκτησε το μεγαλύτερο μέρος της επιχείρησης modem για smartphone της Intel. Η εταιρεία φέρεται επίσης να βρισκόταν σε συζητήσεις με τον γίγαντα κατασκευής τσιπ TSMC για την κατασκευή των 5G modem του iPhone το 2021.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η Huawei μπορεί να έχει ξεπεράσει την Apple στην παραγωγή εγχώριου 5G. Παρά τους αυστηρούς εξαγωγικούς περιορισμούς υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που περιορίζουν την πρόσβαση της Huawei σε προηγμένα εργαλεία κατασκευής τσιπ, η νέα συσκευή Mate 60 φέρεται να τροφοδοτείται από ένα κινεζικής κατασκευής τσιπ Kirin 9000s.