Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κλήσης με επενδυτές και αναλυτές στις 31 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Qualcomm, Cristiano Renno Amon, αναφέρθηκε στο επιτυχημένο λανσάρισμα της mobile πλατφόρμας Snapdragon 8 Gen 3.

«… οι προσδοκίες βρίσκονταν σε υψηλά επίπεδα για το συγκεκριμένο chipset που προορίζεται για ναυαρχίδες κινητών, καθώς εισάγει νέα πρότυπα στις εμπειρίες τεχνητής νοημοσύνης εντός συσκευής για τα πολυτελή smartphones και θα τροφοδοτήσει όλες τις συσκευές-ναυαρχίδες Android που λανσάρονται από αυτό το οικονομικό έτος» δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Qualcomm.

Ο τελευταίος, υπογράμμισε την πρόσφατη κυκλοφορία της σειράς Galaxy S24 και του Galaxy S24 Ultra της Samsung, η οποία κάνει χρήση μίας ειδικά προσαρμοσμένης έκδοσης «For Galaxy» του Snapdragon 8 Gen 3 SoC.

Διάφοροι αναλυτές και παρατηρητές από τον κλάδο εξακολουθούν να αμφισβητούν την εξάρτηση της Samsung από λύσεις επεξεργαστών τρίτων (συμπεριλαμβανομένης και της MediaTek με τα Dimensity SoCs) παρόλο που η εταιρεία έχει πρόσβαση σε άφθονη «αξιόλογη εσωτερική τεχνολογία». Παρόλα αυτά, ο επεξεργαστής Exynos 2400 που βρίσκεται στα «Ευρωπαϊκά» Galaxy S24 και S24 Plus δεν καταφέρνει να ξεπεράσει σε επιδόσεις και ενεργειακή αποδοτικότητα τις συσκευές που εξοπλίζονται με Qualcomm Snapdragon.

iRTtBlZzZbotVXAD.jpg

Οι χρήστες πάντως των συσκευών Galaxy θα χαρούν με την ανανέωση της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών, Qualcomm και Samsung που περιλαμβάνει ακόμα και λύσεις για τη μεσαία κατηγορία.

«Ανακοινώνουμε επίσης ότι επεκτείναμε τη πολυετή συμφωνία μας με τη Samsung όσον αφορά τις πλατφόρμες Snapdragon για την κυκλοφορία των ναυαρχίδων Galaxy από το 2024. Η επέκταση της συμφωνίας αποδεικνύει την αξία της πλατφόρμας Snapdragon 8, την τεχνολογική μας ηγεσία και την επιτυχημένη μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία μας με τη Samsung. Μέσα στο τρίμηνο, ανακοινώσαμε επίσης την mobile πλατφόρμα Snapdragon 7 Gen 3, η οποία φέρνει κορυφαίες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης σε συσκευές Android υψηλής βαθμίδας και αποτελεί τον ηγέτη της κατηγορίας τόσο σε εμπειρίες όσο και σε επιδόσεις» δήλωσε ο Cristiano Renno Amon.

Μελλοντικά, η Samsung πιθανότατα θα διατηρήσει τη στρατηγική χρήσης ενός μείγματος από chipsets Snapdragon και Exynos σε όλες τις σειρές προϊόντων Galaxy Z, S και A.