Την 2η ημέρα του συνέδριου που διοργάνωσε η Qualcomm, «Snapdragon Tech Summit» ανακοινώθηκε ότι οι drivers για την GPU που ενσωματώνουν τα νέα SoCs (system-on-chips) της, Snapdragon 865 και Snapdragon 765/ 765G θα αναβαθμίζονται!  

Η εταιρεία θα διαθέτει τα driver updates για τους επεξεργαστές γραφικών των Snapdragon 865 και Snapdragon 765/ 765G μέσω του Google Play Store.

Από εκεί, οι χρήστες συσκευών που βασίζονται στα παραπάνω chipsets θα μπορούν να τους κατεβάζουν και να τους εγκαθιστούν στις συσκευές τους όπως κάνουν με κάθε app. Η αναβάθμιση των drivers της GPU είναι βεβαίως μία γνώριμη διαδικασία για τους χρήστες υπολογιστών.

Συχνά, οι εταιρείες Nvidia και AMD, κάνουν διαθέσιμα driver updates που περιλαμβάνουν βελτιώσεις στην απόδοση (π.χ βελτιστοποιήσεις που σχετίζονται με την ταχύτητα ή τα γραφικά κάποιου νέου παιχνιδιού για παράδειγμα), διάφορα bug fixes καθώς και security patches. Τώρα, η Qualcomm θα φέρει την συγκεκριμένη εμπειρία και στην κατηγορία των φορητών συσκευών. Με αυτό τον τρόπο, οι χρήστες θα μπορούν να εγκαθιστούν νεότερες εκδόσεις των drivers που περιλαμβάνουν διορθώσεις σε bugs, patches ασφαλείας και διάφορες βελτιστοποιήσεις σε τακτική βάση αντί να χρειάζεται να περιμένουν τις αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος για να αναβαθμίσουν και τους drivers του επεξεργαστή γραφικών τους. Το Android προσφέρει δυνατότητα ενημέρωσης/ αναβάθμισης στοιχείων του, συμπεριλαμβανομένων και των drivers ανεξάρτητα εδώ και καιρό, αλλά η Qualcomm είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που θέλουν να επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη δυνατότητα.

Δυστυχώς, η Qualcomm άφησε στα χέρια του κάθε κατασκευαστή τις δοκιμές και την προώθηση/ διάθεση των driver updates, και λαμβάνοντας υπόψη πόσο αργούν τις περισσότερες φορές να προχωρήσουν στην διάθεση ενημερώσεων για τις συσκευές τους, δεν νιώθουμε και ιδιαίτερη αισιοδοξία. Ας ελπίσουμε ότι οι κατασκευαστές φορητών συσκευών θα ξεκινήσουν να προωθούν τα driver updates ξεχωριστά και συχνότερα.

GSMArena