H εταιρεία Razer μπορεί να είναι κυρίως γνωστή για τα περιφερειακά, τους υπολογιστές και τις κονσόλες και γενικότερα για το gaming hardware, ωστόσο φαίνεται πως είναι έτοιμη να επεκταθεί και σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς.

Από ότι φαίνεται, η Razer επιθυμεί να επενδύσει και να επεκταθεί σε τομείς όπως στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων, στην Εικονική και Επαυξημένη Πραγματικότητα μέχρι στην Ρομποτική και στην Ανάλυση Μεγάλου Όγκου Δεδομένων κ.ά.

 

Για να επιτύχει κάτι τέτοιο, η Razer ανακοίνωσε την zVentures, με επενδυτικό κεφάλαιο $30 εκατομμυρίων, που έχει στόχο την εξερεύνηση της τεχνολογίας και την χρηματοδότηση startups στους συγκεκριμένους τομείς. “Στόχος μας είναι να φέρουμε αξία, με το να μοιραστούμε τις λύσεις των εταιρειών που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο μας, με την κοινότητα της Razer” δήλωσε ο co-founder και CEO της Razer, Min-Liang Tan στο TechCrunch. “Υποστηρίζοντας τους με την τεχνογνωσία μας στο λογισμικό και στο hardware και καθιστώντας διαθέσιμα τα παγκοσμίου επιπέδου δίκτυα λιανικής και διανομής μας” συμπλήρωσε.

 

Η zVentures βασίζεται σε δύο μικρότερα funds της Razer, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου που κατασκεύασε το χαμηλού κόστους developer kit OSVR και εκείνου που εξαγόρασε πέρυσι την εταιρεία πίσω από την κονσόλα Android, OUYA. Σύμφωνα με το TechCrunch, η εταιρεία έχει ήδη συνάψει συμφωνίας με εταιρείες στους τομείς VR, e-commerce και gaming, αλλά ακόμη δεν είναι έτοιμη να κάνει ανακοινώσεις. Ο στόχος με την zVentures είναι να γίνουν στρατηγικές επενδύσεις στο εύρος των $100.000 με $1.000.000 και να εντοπιστούν νεοφυείς εταιρείες που μελλοντικά θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν.

 

Link.png Site: https://www.engadget.com/2016/09/12/razer-zventures-30-million-fund/[/url]']Engadget