Το πρώτο μοντέλο της νέας της σειράς ανακοίνωσε σήμερα η realme που δεν είναι άλλο από το Realme 10. 

Σε σχέση με τον προκάτοχό του, η εταιρεία κάνει αρχικά τη μετάβαση σε MediaTek chipset, αφήνοντας πίσω της το Snapdragon 680 και καλωσορίζοντας το MediaTek G99 SoC των 6nm, το οποίο υπόσχεται πολύ καλύτερες επιδόσεις. Συγκεκριμένα υπόσχεται 40% βελτιωμένη συνολική απόδοση από το realme 9 αλλά και 20% καλύτερη αυτονομία. Σε επίπεδο CPU θα πρέπει να περιμένουμε 25% καλύτερες επιδόσεις ενώ στον τομέα της GPU τα πράγματα είναι πιο εντυπωσιακά αφού η απόδοση αναμένεται βελτιωμένη κατά 75%.

Η συσκευή ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, με 6 στρώσεις εξαιρετικής επίστρωσης για να επιτύχει ένα γυαλιστερό φινίρισμα και τρισδιάστατη υφή με λιγότερα δακτυλικά αποτυπώματα. Το realme 10 έρχεται με 8GB μνήμη (LPDDR4X) και 128GB επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο ενώ προσφέρει «έως και 8 GB εικονικής μνήμης RAM, επεκτείνοντας την στα 16 GB, επιτρέποντας έως και 18 παράλληλες εφαρμογές σε κατάσταση αναμονής για ομαλότερη πλοήγηση».

Η realme στηρίζεται σε οθόνη 6.4 ιντσών, τεχνολογίας AMOLED η οποία υποστηρίζει γρήγορο ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz, με φωτεινότητα 1000 nits για καθαρή ορατότητα σε εξωτερικό χώρο. Προστατεύεται από Gorilla Glass 5 και διακρίνεται για τα μικρά περιθώρια στις 3 από τις 4 πλευρές. Το πάχος της συσκευής δεν ξεπερνά τα 8 χιλιοστά, με την εταιρεία να έχει καταφέρει να ενσωματώσει μπαταρία 5.000mAh που χαρίζει άνετη αυτονομία για 1 ημέρα, υποστηρίζοντας γρήγορη φόρτιση. 

Ενσωματώνει κύρια κάμερα 50MP ενώ στο άνω αριστερό μέρος της οθόνης βλέπουμε μια selfie κάμερα 16MP. Στο πίσω μέρος υπάρχει και μια δεύτερη ασπρόμαυρη κάμερα, με ανάλυση που περιορίζεται στα 2MP. Η λειτουργία ProLight αναλαμβάνει τις νυχτερινές λήψεις μειώνοντας το θόρυβο ενώ το Street Photography Mode 2.0, περιλαμβάνει τα φίλτρα pop και zoom σε στιλ της δεκαετίας του '90, ώστε οι χρήστες να ελέγχουν χειροκίνητα τις ζώνες εστίασης και ελεύθερα τη μεγέθυνση και τη σμίκρυνση .

image.png.a15b85ded48e36f4e8edc29701335e12.png

Η εταιρεία αναφέρει ακόμα ότι ο ήχος είναι ανάμεσα στα στοιχεία που εντυπωσιάζουν, με το ηχείο UltraBoom να αναπαράγει ήχο Hi-Res με ένταση 200%. Τέλος η συσκευή τρέχει Android 12 με το γραφικό περιβάλλον realme UI 3.0.

Αναμένεται στην Ελλάδα και σε επιλεγμένες Ευρωπαϊκές χώρες «το επόμενο χρονικό διάστημα» με άγνωστη για την ώρα τιμή. Στο εξωτερικό η realme έχει ανακοινώσει πάντως τιμές που ξεκινάνε από τα $230 για το μοντέλο των 4/64GB και φτάνουν τα 8/256GB για την ανώτερη έκδοση των $300.
 

  • Like 5