Τώρα που κατά κάποιο τρόπο συνηθίσαμε να βλέπουμε smartphones με κυρτές οθόνες (LG G Flex series, Samsung Galaxy S/ Note series), ποια θα είναι η νέα τάση; Η Samsung φαίνεται πως ποντάρει στα αναδιπλούμενα smartphones.

Από το 2015 κυκλοφορούν φήμες που θέλουν την Νοτιοκορεάτικη εταιρεία να κυκλοφορεί ένα smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη ωστόσο δεν έχει ακόμα υλοποιήσει τα σχέδια της, παρόλο που γνωρίζουμε ότι σχεδιάζει μελλοντικά την κυκλοφορία μίας τέτοιας συσκευής. Τον περασμένο Απρίλιο, χάρη σε μία αναφορά μάθαμε ότι το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone της Samsung, με το κωδικό όνομα Project Valley, θα κάνει την εμφάνιση του μέσα στο 2017.

 

Μέχρι πρόσφατα, δεν γνωρίζαμε πως θα μοιάζει μία τέτοιου είδους συσκευή. Σήμερα, όμως, και χάρη στην υποβολή αίτησης για την κατοχύρωση διπλώματος ευρεσιτεχνίας από την Νοτιοκορεάτικη εταιρεία έχουμε την ευκαιρία να γνωρίζουμε πως θα μοιάζει μία τέτοιου είδους συσκευή. Όπως μπορείτε να δείτε, στην μέση του κινητού, υπάρχει ένας μηχανισμός που επιτρέπει την αναδίπλωση της οθόνης (θυμίζει αρκετά σύμφωνα με την άποψη μας τον μηχανισμό αναδίπλωσης που υπάρχει στο Arc Touch Mouse της Microsoft καθώς και αυτόν που βρίσκεται στο Surface Book και όπως είναι φανερό η συσκευή όταν θα είναι διπλωμένη θα εμφανίζει ένα κενό ανάμεσα στα δύο τμήματα) ενώ το mainboard με όλα τα απαραίτητα υποσυστήματα και εξαρτήματα φαίνεται πως χωρίζεται σε δύο τμήματα.

 

Το κινητό στην πρόσοψη διαθέτει το γνωστό σχήμα του home button της εταιρείας και δύο capacitive πλήκτρα ενώ στο πίσω μέρος παρατηρούμε τον χαρακτηριστικό σχεδιασμό της κάμερας. Η οθόνη επίσης μοιάζει να έχει αναλογία πλευρών 21:9 ή κάτι παρόμοιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Project Valley θα διαφημιστεί και θα προωθηθεί από την Samsung με την ονομασία Galaxy X.

 

gallery_286955_3495_168793.jpg

 

Link.png Site: GSMArena