Μετά από πολλές καθυστερήσεις, η Samsung επιτέλους ανακοίνωσε το πρώτο της smartphone που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Tizen. Η ονομασία του; Samsung Z.

Το Samsung Z διαθέτει οθόνη 4.9 ιντσών τεχνολογίας Super AMOLED με ανάλυση 720 x 1280 pixels και βασίζεται σε τετραπύρηνο SoC με συχνότητα λειτουργίας 2.3GHz (σύμφωνα με το Engadget, πρόκειται για Intel SoC, αρχιτεκτονικής Moorefield, σύμφωνα με άλλους πρόκειται μάλλον για Qualcomm Snapdragon 800/801). Διαθέτει 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας μνήμης microSD.

 

Στην πρόσοψη διαθέτει κάμερα 2.1 Megapixels ενώ στο πίσω μέρος διαθέτει κάμερα 8.0 Megapixels με LED flash. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται WiFi, GPS, Bluetooth, NFC, IR blaster καθώς και μπαταρία 2600mAh. Επίσης διαθέτει αισθητήρα μέτρησης των καρδιακών παλμών ενώ δεν απουσιάζει και ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

 

Όσο αφορά στο λειτουργικό σύστημα, πρόκειται για το Tizen 2.2.1. To κινητό θα κυκλοφορήσει αρχικά στην αγορά της Ρωσίας μέσα στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, και αργότερα θα κυκλοφορήσει σε άλλες επιλεγμένες αγορές.

 

Link.png Site: Engadget

Link.png Site: GSMArena