Η Samsung ξεκίνησε να χρησιμοποιεί διπλές κάμερες σε κινητά της μόλις πρόσφατα, και από ότι φαίνεται, όχι μόνο σκοπεύει να διαθέσει αρκετές συσκευές της μελλοντικά με τέτοιο επίπεδο εξοπλισμού αλλά και να “βοηθήσει” και άλλους κατασκευαστές να κάνουν το ίδιο.

Η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία ανέπτυξε ολοκληρωμένες λύσεις για entry-level και mid-range smartphones, οι οποίες όχι μόνο περιλαμβάνουν άρθρωμα με τη διπλή κάμερα αλλά και τους απαραίτητους αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνας. Με τα πρώτα αρθρώματα ISOCELL Dual, η Samsung εστιάζει σε δύο ιδιαίτερα δημοφιλείς χρήσεις της διπλής κάμερας, στα re-focusing (bokeh) και low-light shooting.

Επειδή δεν υπάρχει ένα μοναδικό άρθρωμα διπλής κάμερας της εταιρείας που να είναι εξίσου καλό και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, οι πελάτες της μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από δύο λύσεις. Έτσι, υπάρχει ένα άρθρωμα που αποτελείται από δύο αισθητήρες, έναν στα 13 Megapixels και έναν στα 5,0 Megapixels που είναι ιδανικό για το θόλωμα του φόντου (bokeh) και ένα ακόμα με δύο αισθητήρες των 8,0 Megapixels που είναι ιδανικό για φωτογραφήσεις με χαμηλά επίπεδα φωτισμού στο περιβάλλον (low-light shooting).

Σύμφωνα με μία περσινή παρουσίαση της εταιρείας, τα παραπάνω αρθρώματα μπορούν και ενεργοποιούν το οπτικό ζουμ, ωστόσο υπάρχει περίπτωση να έχει κρατήσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μόνο για τα δικά της smartphones.

5a7b0f7777d55_Samsung_Dual2.jpg.898f84b7bd8375891f2f9dc6181f069e.jpg

“Η ολοκληρωμένη λύση της Samsung, ISOCELL Dual θα διευκολύνει τη διαδικασία προϊοντικής ανάπτυξης των πελατών μας, και θα τους επιτρέψει να φέρουν τα πλέον βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά διπλής κάμερας σε ένα ευρύτερο φάσμα καταναλωτών” δήλωσε ο Ben K. Hur, Vice President του τμήματος Marketing της θυγατρικής System LSI της Samsung Electronics. 

GSMArena