Οι Samsung και Google ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν 10-ετή συμφωνία αμοιβαίας αδειοδότησης ευρεσιτεχνιών, που καλύπτει τόσο το σημερινό χαρτοφυλάκιο των δύο εταιρειών όσο και μελλοντικές ευρεσιτεχνίες.

Αυτό σημαίνει ότι η Google θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις πατέντες της Samsung και η τελευταία εκείνες της Google σε βάθος χρόνου 10 ετών. Η συμφωνία είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού δείχνει ότι οι δύο εταιρείες θέλουν να σχηματίσουν κοινό μέτωπο απέναντι στην Apple αλλά και απέναντι σε άλλους ανταγωνιστές.

 

Όπως είναι γνωστό, η Apple έχει εμπλακεί με την Samsung σε πολλές δικαστικές διαμάχες σε όλο το κόσμο που αφορούν στα Android-powered smartphones και tablets της σειράς Galaxy της εταιρείας και που έχουν κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής.

 

Η συμφωνία επίσης δείχνει ότι η Google θέλει να "κεφαλαιοποιήσει" μέρος των 12.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ξόδεψε για την εξαγορά της Motorola και του χαρτοφυλάκιου ευρεσιτεχνιών της και να το χρησιμοποιήσει για να προστατεύσει το οικοσύστημα του Android. Είναι πολύ πιθανό, η Google να υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες και με άλλους κατασκευαστές συσκευών Android.

 

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από την συμφωνία είναι ότι η Samsung θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Google και μελλοντικά, παρόλο που η Κορεάτικη εταιρεία -σε συνεργασία με την Intel- αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει τα πρώτα εμπορικά προϊόντα που θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα Tizen (στις 23 Φεβρουαρίου σε σχετική εκδήλωση λίγο πριν την έναρξη του Mobile World Congress όπου θα επιδείξει τις πρώτες συσκευές). Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο η συμφωνία αμοιβαίας αδειοδότησης να αφορά κατά μέρος και στην νέα πλατφόρμα Tizen.

 

"Η συμφωνία με την Google είναι ιδιαίτερα σπουδαία για την βιομηχανία της τεχνολογίας" δήλωσε o Dr. Seungho Ahn, Υπεύθυνος του Κέντρου Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Samsung. "Οι Samsung και Google δείχνουν στην υπόλοιπη βιομηχανία ότι έχει περισσότερα να κερδίσει με την συνεργασία, παρά με την εμπλοκή της σε αχρείαστες αντιδικίες που αφορούν πατέντες".

 

"Είμαστε ευχαριστημένοι που φτάσαμε σε συμφωνία αμοιβαίας αδειοδότησης με τον συνεργάτη μας, την εταιρεία Samsung" δήλωσε ο Allen Lo, Αναπληρωτής Γενικός Σύμβουλος σε θέματα Ευρεσιτεχνιών της Google. "Εργαζόμενοι από κοινού πάνω σε συμφωνίες σαν αυτή, οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες να εμπλακούν σε δικαστικές διαμάχες εστιάζοντας από την άλλη στην καινοτομία".

 

Να αναφέρουμε επίσης, ότι οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί. Η Samsung έχει επίσης υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες με τις Microsoft, Nokia και Intellectual Ventures.

 

Link.png Site: http://techcrunch.com/2014/01/26/samsung-and-google-bury-the-android-hatchet-sign-10-year-patent-agreement/[/url]']TechCrunch