Η Samsung έχει στα σκαριά από ότι φαίνεται ένα νέο έξυπνο ρολόϊ, το οποίο είναι κυκλικού σχήματος. Από έγγραφα που αφορούν σε μία πατέντα που κατέθεσε η εταιρεία και είδαν το φως της δημοσιότητας μαθαίνουμε ότι το συγκεκριμένο ρολόϊ και οι λειτουργίες του εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις χειρονομίες, και αυτό σχεδόν εξαφανίζει την ανάγκη να διαθέτει οθόνη αφής.

Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει πιθανότητα να καταργήσει την οθόνη αφής η Samsung, απλώς υπερτονίζουμε τη σημασία των χειρονομιών στις λειτουργίες του. Η εταιρεία, δεν περιορίζει αυτή τη δυνατότητα στα στενά πλαίσια ενός smartwatch, αφού μία τέτοια συσκευή θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, ένα βραχιόλι, ένα κολιέ ή ένα μπρελόκ κ.ά. Αν και ο χειρισμός μίας συσκευής μέσω χειρονομιών δεν είναι κάτι νέο, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τις “φορετές” συσκευές.

 

Οι δυνατότητες ελέγχου μία τέτοιας συσκευής είναι τεράστιες, αφού ένα νεύμα από τα αριστερά προς τα δεξιά και το αντίθετα θα μπορούσαν να φέρνουν νέες επιλογές, ενώ το ίδιο μπορούμε να πούμε για το γύρισμα ή το τίναγμα του καρπού.

 

Αν και στα έγγραφα δεν υπάρχει κάποια αναφορά στη χρήση του λειτουργικού συστήματος Android Wear, ωστόσο αυτή θα είναι λογικά η επιλογή της εταιρείας για τη συσκευή της. Μία πατέντα, δεν σημαίνει βεβαίως ότι θα βρει σίγουρα το δρόμο προς τη μαζική παραγωγή, ωστόσο το πιο λογικό είναι ότι η Samsung θα κυκλοφορήσει smartwatch με Android Wear, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχει αξιολογήσει τα θετικά σχόλια που έχει λάβει μέχρι στιγμής το Moto 360 της Motorola.

 

gallery_286955_1096_8966.jpg

 

Link.png Site: SlashGear