Σημαντικές εξελίξεις έχουμε στο χώρο του έξυπνου σπιτιού, αποτέλεσμα του Matter, του κοινού προτύπου που έρχεται πολύ σύντομα με τις ευλογίες των «μεγάλων» του χώρου, ενοποιώντας τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες.

Κάνοντας ακόμα καλύτερη την εμπειρία των χρηστών, δύο από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές πίσω από το Matter, η Samsung και η Google, ανακοίνωσαν στο συνέδριο SDC22 τη συνεργασία τους και έτσι μέσα στους επόμενους μήνες οι χρήστες των Samsung Galaxy smartphones και tablets θα μπορούν να ενσωματώνουν εύκολα συσκευές συμβατές με το Matter στα οικοσυστήματα SmartThings και Google Home. Αξιοποιώντας τη τη δυνατότητα πολλαπλών διαχειριστών που ενσωματώνει το Matter, οι χρήστες μπορούν να συνδέουν απευθείας τις συσκευές τους σε πολλαπλές εφαρμογές και οικοσυστήματα όπως μέσω των εφαρμογών SmartThings ή Google Home στο Android.

Όταν οι χρήστες μεταβούν στην εφαρμογή SmartThings, θα ενημερώνονται για τις συσκευές Matter που έχουν συγχρονιστεί με το Google Home, ενώ θα τους δίνεται η επιλογή να ενσωματώσουν εύκολα τις συσκευές αυτές στο SmartThings και αντίστροφα. Πλέον, είτε οι χρήστες θέλουν να ελέγχουν το έξυπνο σπίτι τους μέσα από την εφαρμογή SmartThings είτε μέσω του Google Nest Hub, οι συσκευές θα είναι πάντα εκεί. Δεν θα χρειάζεται να προστεθεί χειροκίνητα κάθε μία από τις συσκευές τους ή να ανησυχούν σε ποιο οικοσύστημα έχει ρυθμιστεί αρχικά η συσκευή τους.

Έως σήμερα, οι ιδιοκτήτες έξυπνων κατοικιών (smart home) αντιμετώπιζαν δυσκολίες με τη σύνδεση των συσκευών τους σε πολλά, διαφορετικά οικοσυστήματα. Η σύνδεση συσκευών μεταξύ οικοσυστημάτων συχνά απαιτούσε πολλά βήματα για τη σύνδεση λογαριασμών σε διαφορετικές εφαρμογές, μια διαδικασία που δεν λειτουργούσε πάντα προς τις δύο κατευθύνσεις. Συνεπώς, οι χρήστες έπρεπε να θυμούνται ποιες εφαρμογές και διεπαφές μπορούσαν να ελέγξουν ή να αυτοματοποιήσουν από μια συγκεκριμένη συσκευή. Πλέον με το Matter και τη δυνατότητα πολλαπλών διαχειριστών που ενσωματώνει, οι χρήστες μπορούν να συνδέουν απευθείας τις συσκευές τους σε πολλαπλές εφαρμογές και οικοσυστήματα, απολαμβάνοντας μεγαλύτερη ευελιξία και επιλογές

  • Like 3
  • Thanks 1