Όσο πλησιάζουμε στα επίσημα αποκαλυπτήρια του Galaxy S5, τόσο πιο έντονες θα γίνονται οι φήμες αλλά και οι πληροφορίες γύρω από τη νέα ναυαρχίδα της Samsung στα smartphones.

Αυτή τη φορά σειρά έχει η συνήθως αξιόπιστη ιστοσελίδα SamMobile η οποία με αποκλειστικό της δημοσίευμα επιβεβαιώνει τα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του Galaxy S5 δίνοντας πολλές πληροφορίες γύρω από την επίσημη κυκλοφορία του.

 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, οι παλαιότερες φήμες για διπλή κυκλοφορία ισχύουν και έτσι το Galaxy S5 αναμένεται να κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, η μία με πλαστικό υλικό κατασκευής και η δεύτερη με μεταλικό με την τιμή του πρώτου να κυμαίνεται στα €650 και τη δεύτερη στα €800. Τέτοια κίνηση έρχεται σε πλήρη αρμονία με την κυκλοφορία του iPhone 5s και iPhone 5c τα οποία έχουν διαφορετικό υλικό κατασκευής και φυσικά τιμή.

 

Η οθόνη του Galaxy S5 θα να είναι τεχνολογίας AMOLED με ανάλυση1440 x 2560 για πρώτη φορά χωρίς να έχει επιβεβαωθεί το φημολογούμενο μέγεθος των 5.25 ιντσών. Στο πίσω μέρος η κάμερα θα διαθέτει ανάλυση 16mp με αμφίβολη ακόμα την παρουσία οπτικού σταθεροποιητή. Στον τομέα του επεξεργαστή, περιμένουμε όπως και με το Galaxy S4, δύο διαφορετικές εκδόσεις ανάλογα με την περιοχή, με τον Exynos 6 στην πρώτη περίπτωη και το Qualcomm Snapdragon 805 στη δεύτερη και η οποία θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη. Πάντως και τα δύο μοντέλα ενδεχομένως να κυκλοφορήσουν σε όλες τις χώρες αφού οι πληροφορίες του SamMobile αναφέρουν ότι το πρόβλημα υποστήριξης σύνδεσης με LTE δίκτυα δεν υφίσταται για τον Exynos 6. Ακόμη ο Exynos 6 θα διαθέτει 8 πυρήνες οι οποίοι θα μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα όταν θα απαιτηθεί ενώ ο Snapdragon 805 γνωρίζουμε ήδη ότι διαθέτει πολύ καλύτερες επιδόσεις από τον προκάτοχο του.

 

dragon_678x452.jpg

Με Android 4.4 KitKat το Galaxy S5 αναμένεται να υποστηρίζει την 64bit αρχιτεκτονική τουλάχιστον για την "ακριβή" έκδοση. Παραμένει ακόμη άγνωστο το πόση μνήμη θα διαθέτει η συσκευή, η χωρητικότητα της μπαταρίας καθώς και αν τελικά θα υποστηριχθεί η δυνατότητα αναγνώρισης της ίριδας για ασφαλέστερη πρόσβαση στη συσκευή.

 

Λίγο μετά την κυκλοφορία του Galaxy S5, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι η Samsung θα κυκλοφορήσει το Galaxy S5 mini και το Galaxy S5 Zoom με Super AMOLED οθόνη και υποστήριξη Android 4.4 KitKat.

 

Link.png Site: http://www.sammobile.com/2014/01/13/exclusive-galaxy-s5-specs-confirmed-galaxy-s5-mini-and-s5-zoom-also-in-the-pipeline/[/url]']SamMobile