Επιτέλους, ένα εξαιρετικό από οικονομικής άποψης τρίμηνο για την Samsung, η οποία πηγαίνει εξαιρετικά εξαιτίας της σειράς Galaxy S7.

Ο Κορεάτικος γίγαντας αποκάλυψε ότι περιμένει στο δεύτερο τρίμηνο τα λειτουργικά κέρδη να φτάσουν τα $7 δισεκατομμύρια, κυρίως χάρη στην επιχείρηση smartphones που διατηρεί. Το νούμερο μπορεί να απέχει από τα λειτουργικά κέρδη που ανακοίνωσε τον Ιανουάριο του 2013 ($7,6 δισεκατομμύρια, ωστόσο είναι 17% υψηλότερο από το περσινό. Επιπλέον, είναι τα μεγαλύτερα λειτουργικά κέρδη που έχει ανακοινώσει εδώ και δύο χρόνια, από τότε που ανακοίνωσε κέρδη 7,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2014.

 

Η Samsung επίσης αναμένει τα έσοδα της να παρουσιαστούν αυξημένα κατά 3%, από τα $42 δισεκατομμύρια στα $43 δισεκατομμύρια επίσης. Αν και η εταιρεία δεν αναμένεται να ανακοινώσει αναλυτικές πληροφορίες για τα οικονομικά της στοιχεία μέχρι τα τέλη Ιουλίου, στο Reuters πιστεύουν ότι η σημαντική ανάκαμψη οφείλεται στο τμήμα smartphones της εταιρείας. Το Reuters μάλιστα λέει πως τα κέρδη του συγκεκριμένου τμήματος θα παρουσιαστούν αυξημένα έως και κατά 54,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Yonhap News, οι αποστολές των Galaxy S7 και S7 edge ήταν κοντά στις 15 εκατομμύρια μονάδες από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, με το S7 edge μάλιστα να κερδίζει σε αριθμό πωλήσεων το μικρό αδερφάκι του.

Αν και η εταιρεία δεν έχει δώσει ακόμα κάποιο επίσημο νούμερο για τις πωλήσεις των smartphones της συνολικά την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, ο αναλυτής Mehdi Hosseini του Susquehanna Financial Group δήλωσε στην The Wall Street Journal ότι η εκτίμηση του είναι ότι οι αποστολές των smartphones της Samsung συνολικά βρίσκονται κοντά στα 78 εκατομμύρια.

Link.png Site: Engadget