Η επόμενη γενιά της σειράς Galaxy S της Samsung θα σηματοδοτήσει ενδεχομένως το τέλος μίας εποχής.

Σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή, κυρίως για θέματα που αφορούν μελλοντικά προϊόντα της Apple, Ming-Chi Kuo, η Samsung ενδέχεται να χρησιμοποιήσει μόνο τον νέας γενιάς κορυφαίο επεξεργαστή της Qualcomm στη νέα σειρά smartphones Galaxy S που αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της στις αρχές της νέας χρονιάς. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα τελευταία χρόνια, η Samsung χρησιμοποιεί τόσο επεξεργαστές της Qualcomm όσο και τους δικούς της, Exynos, στις ναυαρχίδες της σειράς Galaxy S, έχουμε να κάνουμε με μία απόφαση που σηματοδοτεί μία σημαντική αλλαγή στρατηγικής για την Κορεάτικη εταιρεία. 

Γενικότερα, το Galaxy S που μπορούσατε να αποκτήσετε μέχρι σήμερα διέθετε επεξεργαστή Snapdragon ή Exynos, και ο τύπος του επεξεργαστή εξαρτιόταν από το πού ζούσατε. Στις ΗΠΑ, τα τηλέφωνα της σειράς Galaxy S και Note κυκλοφορούν με επεξεργαστή της Qualcomm αποκλειστικά, κάτι που πάντα ζήλευαν οι πελάτες της εταιρείας στην Ευρώπη και στην Ασία, καθώς γενικότερα, οι κορυφαίοι επεξεργαστές της Qualcomm ήταν ισχυρότεροι και ικανότεροι των επεξεργαστών Exynos της Samsung. Σχεδόν σε κάθε περίπτωση στο παρελθόν που η Samsung πρόσφερε δύο παραλλαγές των συσκευών της, με Snapdragon και Exynos επεξεργαστές, οι πρώτες είτε ξεπερνούσαν σε επιδόσεις τις δεύτερες, είτε παρείχαν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Οι επεξεργαστές Qualcomm τείνουν επίσης να προσφέρουν μία σταθερότερη εμπειρία χρήσης όσον αφορά τις εφαρμογές και τα παιχνίδια.

Ο Ming-Chi Kuo υποστηρίζει ότι η πραγματικότητα είναι πλέον πού δύσκολη για να την αγνοήσει η Samsung. «Το Galaxy S23 ενδέχεται να μην υιοθετήσει το Exynos 2300 SoC που κατασκευάζεται από τη Samsung στα 4nm επειδή δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το SM8550 της Qualcomm από όλες τις απόψεις» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ming-Chi Kuo αναφερόμενος στα επόμενα κορυφαία chips τόσο της Samsung όσο και της Qualcomm. Ο γνωστός αναλυτής πρόσθεσε επίσης ότι η απόφαση της Samsung θα ενισχύσει περαιτέρω την κυριαρχία της Qualcomm στην αγορά Android.

Τι θα μπορούσαν να σημαίνουν όλα αυτά για το μέλλον της σειράς Exynos της Samsung είναι δύσκολο να το γνωρίζουμε από τώρα. Για χρόνια η εταιρεία συνεργάστηκε με την AMD για να σχεδιάσει και να κατασκευάσει το Exynos 2200 SoC που βρίσκεται στη σειρά Galaxy S22 μόνο και μόνο για να βρεθεί αντιμέτωπη με τα ίδια ζητήματα των προκατόχων του (χαμηλότερες επιδόσεις, προβλήματα υψηλών θερμοκρασιών, κατανάλωση κ.ά.) και τα οποία επηρέασαν αρνητικά την εμπειρία χρήσης. Σύμφωνα με αναφορές, τον Απρίλιο, ο επικεφαλής της Samsung Mobile, TM Roh, είπε στους υπαλλήλους της εταιρείας ότι οι μηχανικοί της εργάζονται σε ένα chipset που ήταν «μοναδικό» (ή αποκλειστικό) για τα smartphone της Samsung ωστόσο δεν διευκρίνισε κατά ποιο τρόπο θα ήταν διαφορετικό από τα υπάρχοντα σχέδια Exynos της εταιρείας.

  • Like 2
  • Sad 1