H Samsung παρουσίασε τα δικά της ακουστικά-ψείρες σε σχήμα… φασολιού με τεχνολογία εξουδετέρωσης θορύβων.

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της Samsung περιελάμβαναν και ένα σετ earbud. Ο λόγος για τα Galaxy Buds Live, ασύρματα ακουστικά-ψείρες με σχεδιασμό που θυμίζει φασόλι ο οποίος σε συνδυασμό με τα ειδικά τους πτερύγια (θα έρχονται σε δύο μεγέθη), τους επιτρέπει να παραμένουν στο εσωτερικό του αυτιού δίχως να εξέχουν.

Τα Galaxy Buds Live διαθέτουν ενεργή εξουδετέρωση θορύβων η οποία όμως, εν αντιθέσει με την αντίστοιχη τεχνολογία που ενσωματώνουν ανταγωνιστικά μοντέλα (βλ. Apple AirPods Pro, Sony WF-1000XM3) εστιάζει στους θορύβους χαμηλής συχνότητας όπως π.χ. ήχους μηχανής (από πλυντήρια μέχρι αεροπλάνα). Με τον τρόπο αυτό, η Samsung εξασφαλίζει ότι οι πραγματικά ενοχλητικοί θόρυβοι θα μένουν μακριά από τα αυτιά του χρήστη, την ίδια στιγμή όμως που εκείνος θα είναι σε θέση να συζητήσει δίχως να πρέπει να αφαιρέσει τα ακουστικά.

HP_KV_Carousel_Bean_D.jpg.348998e1cfd662290c9c255aa9eb6450.jpg

Από πλευράς αυτονομίας, τα Galaxy Buds Live “παίζουν” μεταξύ έξι και οκτώ ωρών, ανάλογα με το πόσο χρησιμοποιούνται η εξουδετέρωση θορύβου και η hands-free λειτουργία ελέγχου (γίνεται μέσω Bixby ενώ δεν υπάρχουν φυσικά πλήκτρα -παρά μόνο αφής). Η παρεχόμενη θήκη μεταφοράς και φόρτισης τους προσφέρει πάντως 15 επιπλέον ώρες λειτουργίας, ενώ κατά τη Samsung πέντε λεπτά φόρτισης αρκούν για μία ώρα χρήσης.

Η διάθεση των Galaxy Buds Live ξεκίνησε σε τρία χρώματα (λευκό, μαύρο, χάλκινο) στα 169,99 δολάρια.