Το 2012 αναμένεται να είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα χρονιά για τη Samsung σε πολλαπλά επίπεδα όπως φάνηκε στη σημερινή της παρουσίαση στα πλαίσια της μεγαλύτερης έκθεσης ηλεκτρονικών προϊόντων στον κόσμο, την CES.

 

Η Samsung προχώρησε σε διάφορες ανακοινώσεις σχετικά με την Smart TV, το εξελιγμένο μενού που υπάρχει ενσωματωμένο στις περισσότερες νέες τηλεοράσεις της εταιρείας και αλλάζει τα δεδομένα σχετικά με την αλληλεπίδραση του χρήστη με την τηλεόραση του προσφέροντας του πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό αλλά και μια σειρά από εφαρμογές/παιχνίδια.

 

Smart Interaction : Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία η Samsung φιλοδοξεί να κάνει το επόμενο βήμα στον τρόπο αλληλεπίδρασης του χρήστη με την τηλεόραση του, με ένα τρόπο παρόμοιο με το Kinect της Microsoft. Η παρουσία τηλεχειριστηρίου καθίσταται πλέον μουσειακό είδος αφού απλά με φωνητικές εντολές, κινήσεις χεριού η ακόμα και αναγνώριση προσώπου, θα είμαστε σε θέση να ελέγξουμε πλήρως την τηλεόραση μας.

 

asmart600.jpg

 

Το πρώτο μοντέλο που θα υποστηρίζει το Smart Interaction είναι το ES8000 το οποίο διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή με τον οποίο ενεργοποιείται παράλληλα το multitasking για πολύ γρήγορη μεταφορά από το μενού της Smart TV στα τηλεοπτικά κανάλια.

 

Αρχικά το σύστημα θα υποστηρίζει 20 με 30 γλώσσες ενώ η Samsung θα διαθέσει δωρεάν ειδικό API για την δημιουργία εφαρμογών και παιχνιδιών που θα κάνουν χρήση των νέων τρόπων χειρισμού σε νέες εφαρμογές και παιχνίδια για τη Smart TV.

 

Evolution Kit : Θέλοντας να δώσει μια εναλλακτική λύση στους κατόχους παλαιότερων μοντέλων οι οποίοι μένουν εκτός από κάθε αναβάθμιση της Smart TV αφού προϋποθέτει την εκ νέου αγορά τηλεόρασης, η Samsung φέρνει σε επιλεγμένα μοντέλα του 2012 το Evolution Kit. Τα υποστηριζόμενα μοντέλα θα διαθέτουν ειδική θύρα στην οποία θα μπορεί να προστεθεί το Evolution Kit από το 2013 το οποίο θα φέρνει τα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης, στους κατόχους των προηγούμενων μοντέλων.

 

post-39041-0-54384400-1326160197_thumb.jpg

 

Smart Content : Με 1400 διαθέσιμες εφαρμογές για τη Smart TV, το ενδιαφέρον ανάπτυξης εφαρμογών και παιχνιδιών για τις έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung όπως το Angry Birds αυξάνεται σταθερά. Με το "AllShare Play" γίνεται εύκολη η μεταφορά δεδομένων από μια συμβατή συσκευή στην άλλη αλλά και από μια συσκευή απευθείας στο cloud.

 

Παράλληλα με τις παραπάνω ανακοινώσεις, η Samsung έκανε γνωστό ότι παραμένει ο Νο1 κατασκευαστής τηλεοράσεων στον κόσμο, πουλώντας 5.7 εκατομμύρια μοντέλα το Νοέμβριο, κάτι που αντιστοιχεί σε 2 τηλεοράσεις ανά δευτερόλεπτο. Ανοδικές είναι οι πωλήσεις 3D τηλεοράσεων για το 2011 με την εταιρεία να πουλάει 12 εκατομμύρια «χαζοκούτια». Μάλιστα τα μισά μοντέλα Smart TV που θα κυκλοφορήσει φέτος η Samsung, θα υποστηρίζουν 3D.

 

Link.png Site: businesswire.com