Στο πρώτο Galaxy Unpacked της χρονιάς, εκτός από τα Galaxy S23 και Galaxy S23 Plus, είδαμε και την επόμενη ναυαρχίδα της Samsung η οποία δεν είνια άλλη από το Galaxy S23 Ultra.

Πολλές από τις φήμες των τελευταίων εβδομάδων επιβεβαιώθηκαν, αφού η συσκευή έρχεται με κάμερα 200MP και αφήνει πίσω τον επεξεργαστή Exynos για χάρη του Snapdragon 8 Gen 2.

Πιο αναλυτικά, ξεκινώντας από την εμφάνιση και το μέγεθος, δεν βλέπουμε ουσιαστικές διαφορές συγκριτικά με την περυσινή συσκευή. Το μέγεθος είναι ίδιο, το βάρος σχεδόν ίδιο (5 γραμμάρια πιο βαρύ) και η πλάτη ίδια – οι φακοί σε συστοιχία και εξέχουν ελαφρώς, αντί να φιλοξενούνται σε ένα μεγάλο εξόγκωμα. Το S Pen συνοδεύει τη συσκευή και τοποθετείται μέσα σε αυτή όταν δεν χρησιμοποιείται, όπως συνέβαινε και με το περυσινό μοντέλο.

Στις κάμερες, η σημαντικότερη αλλαγή βρίσκεται στη βασική wide, που πλέον φέρει αισθητήρα 200MP. Η εταιρεία υπόσχεται φωτογραφίες με εξαιρετική ποιότητα και λεπτομέρειες, σε ανάλυση επαγγελματικού επιπέδου. Μια φωτογραφία τραβηγμένη σε ανάλυση 200MP, μπορεί να περικοπεί και να διατηρήσει πολύ υψηλά την ποιότητα, πολύ χρήσιμο για περιστάσεις όπου του zoom δεν είναι εύκολο. Η τεχνολογία Adaptive Pixel εναλλάσσει μεταξύ 12MP, 50MP και 200MP για να επιλέγεται αυτόματα η ποιότητα της φωτογραφίας ανάλογα με την περίσταση. Ακόμη, το Nightography βελτιώνεται τόσο στη φωτογραφία όσο και στο βίντεο, αφού το Galaxy S23 Ultra διαθέτει βελτιωμένη οπτική σταθεροποίηση, διάφραγμα f/1.7 και μεγαλύτερο αισθητήρα (1/1.3”).

Η μπροστινή κάμερα χρησιμοποιεί νέα τεχνολογία AI για να διατηρεί τα χρώματα και τις υφές αναλλοίωτα και τα αποτελέσματα δείχνουν εντυπωσιακά, δεδομένου ότι παραμένει στα 12MP. Η βασική κάμερα συνοδεύεται από έναν υπερευρυγώνιο φακό με αισθητήρα 12MP και δύο τηλεφακούς – έναν που προσφέρει οπτικό zoom 3x κι έναν για οπτικό zoom 10x. Μεγάλο οπτικό zoom και υψηλής ανάλυσης βασική κάμερα, είναι βέβαιο πως θα τραβήξουν το ενδιαφέρον όσων ασχολούνται ακόμη και επαγγελματικά με τη φωτογραφία και θέλουν την άνεση που προσφέρει ένα smartphone.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται άλλες δύο λειτουργίες: τα Pro Mode και Expert RAW. Αναβαθμίζονται για το Galaxy S23 Ultra, για να παρέχεται ποιότητα RAW σε φωτογραφίες ανάλυσης 50MP. Υποστηρίζεται επίσης λειτουργία “double exposure” (θυμίζοντας το εφέ των Polaroid) αλλά και αστροφωτογραφία, με προϋπόθεση για το τελευταίο την ύπαρξη ενός τριπόδου.

Πέραν της φωτογραφίας, οι υπόλοιπες αλλαγές είναι λίγο-πολύ αναμενόμενες: καλύτερος επεξεργαστής, καλύτερη αυτονομία, βελτιώσεις στην κατασκευή. Συγκεκριμένα, η εταιρεία προσπερνάει τους επεξεργαστές Exynos εντελώς και εξοπλίζει τη συσκευή με Snapdragon 8 Gen 2 (4nm) και ενισχυμένο σύστημα ψύξης. Η μπαταρία φτάνει τα 5000mAh και παραμένει ίδια με του προηγούμενου μοντέλου, όμως ο Snapdragon αναμένεται να προσφέρει καλύτερη αυτονομία.

image.jpeg.a9ce41fc26a9c7803b1e6dd988baeff8.jpeg

Η οθόνη παραμένει στις 6.8” με αυστηρές γωνίες, εκεί που τα περισσότερα smartphones έχουν στρογγυλεμένες γωνίες. Αυτό, σε συνδυασμό με τη μικρή selfie camera, κάνουν την οθόνη ιδανική για παρακολούθηση βίντεο και multi-tasking, ειδικά αν χρησιμοποιείται και η γραφίδα. Ένα πάνελ Dynamic AMOLED 2X προτιμήθηκε ξανά, με αυτόματα προσαρμόσιμο ρυθμό ανανέωσης 1-120Hz. Για την οθόνη και την πλάτη, επιλέχθηκε γυαλί Corning Gorilla Glass Victus 2 και το πλαίσιο της συσκευής είναι κατασκευασμένο από Armor Aluminum, όπως το αποκαλεί η εταιρεία.

Οι συνδυασμοί RAM/ROM για το Galaxy S23 Ultra έχουν ως εξής: 8GB/256GB, 12GB/512GB και 12GB/1TB. Θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας από τις 17 Φεβρουαρίου σε 4 χρώματα και από τιμές που ξεκινούν από τα 1449€ για το μοντέλο των 256GB που πλέον είναι το βασικό μοντέλο. Τα μοντέλα των 512GB και 1TB κοστολογούνται στα 1629 και 1829€ αντίστοιχα ενώ για την περίοδο των προπαραγγελιών, η έκδοση των 512GB είναι διαθέσιμη στην τιμή των 256GB.

  • Like 11
  • Thanks 1