Το μερίδιο της Sony από την κοινοπραξία τους στην παρασκευή LCD οθονών εξαγόρασε σήμερα η Samsung, έναντι $939 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εξαγορά αυτή έγινε σε μετρητά και τοποθετεί τη Samsung στη κορυφή του δέντρου των κατασκευαστών τηλεοράσεων.

 

Όπως αναφέρεται στη συμφωνία, η Samsung θα αποκτήσει ολόκληρο το μερίδιο της S-LCD Corporation, η οποία μετατρέπεται πλέον σε θυγατρική της. Η κοινοπραξία των δύο εταιρειών σχηματίστηκε το 2004 με την τότε παγκόσμια οικονομία να ανθίζει λόγω της αυξημένης ζήτησης στα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης. Όμως η παγκόσμια κρίση του 2008 δεν άφησε ανεπηρέαστη τη συνεργασία τους, με τις μειώσεις τιμών των LCD οθονών να αφήνουν ελάχιστα περιθώρια κέρδους.

 

Η Sony θα συνεχίσει να προμηθεύεται οθόνες από τη Samsung με βάση τις τιμές της αγοράς, χωρίς να λειτουργεί η ίδια εγκαταστάσεις παραγωγής. Σύμφωνα με τις αναλύσεις πρόκειται για σωστή κίνηση, η οποία θα ευνοήσει περισσότερο τη Sony. Στην ανακοίνωσή της η Samsung αναφέρει ότι αυτή η κίνηση θα της φέρει αυξημένη ευελίξια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα τόσο στην παραγωγή LCD οθονών όσο και στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

 

Link.png Site: BBC