Είναι κάτι που αρκετοί κατασκευαστές προσπαθούν να επιτύχουν, για πολλά χρόνια τώρα: Την αύξηση της χωρητικότητας σε ένα μόνο πλάτερ (η μεταλλική επιφάνεια που εγγράφονται τα δεδομένα). Αυτό στην ουσία μας δίνει σκληρούς δίσκους με πολύ μεγάλες χωρητικότητες, χωρίς να αυξάνεται η κατανάλωση ενέργειας ή να επηρεάζονται οι επιδόσεις του δίσκου.

 

Η Samsung λοιπόν φαίνεται πως ξεπέρασε αυτό το εμπόδιο και είναι πλέον σε θέση να μας παρουσιάσει τους πρώτους Hard Disk Drives (HDDs) οι οποίοι φέρουν σε ένα πλάτερ, χωρητικότητα που θα φτάνει το 1 TeraByte και έτσι θα μπορούν να κατασκευαστούν σκληροί δίσκοι που θα φτάνουν έως και τα 4TB (4 πλάτερς X 1TB) συνολικής χωρητικότητας. Έως τώρα, η συγκεκριμένη χωρητικότητα δεν ξεπερνούσε τα 750GB ανά πλάτερ.

 

 

Η Samsung παρουσίασε ήδη σκληρό δίσκο των 3.5" (HN-D201RAE) με χωρητικότητα 2TB (δύο πλάτερς του 1TB). Θα ανήκει στην γενιά Spinpoint EcoGreen σειρά F6, θα περιστρέφετε στις 5.400RPM, θα διαθέτει 32MB Cache και SATA III (6.0Gbps) συνδεσιμότητα. O συγκεκριμένος σκληρός δίσκος θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη του έτους.

 

Source.png Πηγή: ghz.gr