Τα αναδιπλούμενα smartphones της Samsung έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο από την παρουσίασή τους, αλλά το υψηλό κόστος παραμένει εμπόδιο για πολλούς.

Ωστόσο, νέες πληροφορίες υποδεικνύουν ότι η Samsung μπορεί τελικά να κυκλοφορήσει ένα πιο οικονομικά προσιτό Galaxy Z Fold. 

Σύμφωνα με το The Elec, η Samsung στοχεύει να επεκτείνει το μερίδιο αγοράς αναδιπλούμενων τηλεφώνων στην Κίνα. Οι πληροφορίες του μέσου αναφέρουν ότι μια στρατηγική που εξετάζεται είναι η κυκλοφορία ενός Galaxy Z Fold 6 Lite το δεύτερο εξάμηνο του 2024 για να ανταγωνιστεί καλύτερα με φθηνότερες προτάσεις άλλων εταιρειών όπως η Xiaomi, η HONOR και η OPPO. Η Samsung πιστεύει επίσης ότι μια lite έκδοση του Galaxy Z Fold θα μπορούσε να βελτιώσει την ανταγωνιστική του θέση, καθώς το Z Fold 5 ήταν το πιο παχύ αναδιπλούμενο σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

Ωστόσο, η οικονομική αβεβαιότητα μπορεί να εκτροχιάσει τα σχέδια για ένα Z Fold 6 Lite. Εάν οι πωλήσεις smartphone μειωθούν και πάλι το 2023, το The Elec αναφέρει ότι τα μοντέλα ναυαρχίδες τείνουν να βλέπουν αυξημένη ζήτηση. Έτσι, η Samsung ανησυχεί ότι κάθε κορυφαίο μοντέλο Z Fold  θα μπορούσε να υπονομεύσει τις πωλήσεις της οικονομικότερης έκδοσης. 

Ειδικότερα, ένα entry-level Galaxy Z Flip 6 φαίνεται ότι δεν εξετάζεται για την ώρα, πιθανότατα επειδή η Samsung θεωρεί ότι η σειρά Flip έχει πλέον καθιερωθεί, με όγκους που ξεπερνούν το Fold. Ως εκ τούτου, η ενίσχυση των αποστολών του Fold αποτελεί επί του παρόντος προτεραιότητα της νοτιοκορεατικής εταιρείας.

Νωρίτερα το 2023, ο αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Samsung, Drew Blackard, αναγνώρισε τις προσδοκίες για μελλοντικές μειώσεις των τιμών των αναδιπλούμενων smartphone, αν και τόνισε ότι η Samsung επικεντρώθηκε τότε περισσότερο στην ποιοτική τελειοποίηση παρά στην προσιτή τιμή. Έτσι, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση, οι προτεραιότητες της Samsung μπορεί να έχουν μετατοπιστεί περισσότερο προς την κατεύθυνση της προσβασιμότητας και των στόχων υιοθέτησης από ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό, τώρα που η αναδιπλούμενη τεχνολογία της έχει ουσιαστικά ωριμάσει.

  • Like 2