Στον τεράστιο εκθεσιακό χώρο της στο MWC 2024, η Samsung είχε σε περίοπτη θέση τη νέα της φορετή συσκευή που αποτελεί μέρος του οικοσυστήματος Samsung Health και έχει στόχο να «απλοποιήσει» τις καθημερινές πρακτικές ευεξίας.

To Samsung Galaxy Ring περιστρέφεται γύρω από την υγεία, την άσκηση και την ευεξία και έρχεται σε τρεις χρωματισμούς, Platinum Silver, Gold και Ceramic Black και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά.

Θα διατεθεί σε μεγέθη επίσης από 5 έως 13 ή από S έως και XL (έτσι θα αναγράφεται επίσημα το μέγεθος στην εσωτερική πλευρά του δακτυλιδιού) και όπως έγινε κατανοητό, η αυτονομία του θα ποικίλει, καθώς στα δακτυλίδια μεγαλύτερου μεγέθους, η Κορεάτικη εταιρεία πρόσθεσε μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία. Έτσι, σε συνάρτηση με το μέγεθος, η χωρητικότητα της μπαταρίας ξεκινά από τα 14,5 mAh και φτάνει τα 21,5 mAh. Επί του παρόντος, η αυτονομία είναι άγνωστη, ωστόσο αν λάβουμε υπόψη μας την αυτονομία ενός ανταγωνιστικού προϊόντος, όπου του Oura, αναμένεται να φτάνει και τη μία εβδομάδα.  

image.jpeg.261a753342ab3449886d3379cf02d1e5.jpeg

image.jpeg.ee45bc674fc7fc87cb4cc047140f190b.jpeg

Σαν σχήμα, το Samsung Galaxy Ring δείχνει παχύτερο από ένα τυπικό δακτυλίδι, κάτι που βεβαίως δεν αποτελεί έκπληξη αν λάβουμε υπόψη τα ηλεκτρονικά και το hardware που έχει… στριμώξει στο εσωτερικό του η Κορεάτικη εταιρεία.

Σύμφωνα με τη Samsung, το Galaxy Ring διαθέτει όλους τους απαραίτητους αισθητήρες για να παρακολουθεί τον ύπνο βάσει του καρδιακού ρυθμού, της αναπνοής και της κίνησης, και αφού αναλύσει τα σχετικά δεδομένα, παρέχει στον χρήση συμβουλές για να βελτιώσουν την ποιότητα του (σε συνδυασμό με το Galaxy Watch ή ενδεχομένως και με την εφαρμογή Samsung Health που βρίσκεται εγκατεστημένη στο κινητό του).

Σε συνεργασία επίσης με την εταιρεία Natural Cycles -μία συνεργασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περίπτωση του Galaxy Watch για την παρακολούθηση του εμμηνορροϊκού κύκλου και της γονιμότητας- η συσκευή θα παρέχει πρόσθετα δεδομένα και συμβουλές. Με το Samsung Galaxy Ring, η εταιρεία παρουσίασε ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται «σκορ ζωτικότητας» (My Vitality Score), το οποίο μετρά το επίπεδο εγρήγορσης ή πνευματικής ετοιμότητας του χρήστη ώστε να γνωρίζει πότε βρίσκεται στα καλύτερα του. Σχόλια και επιστημονικά τεκμηριωμένες συμβουλές για τον ύπνο, την εγρήγορση και την ευεξία θα είναι διαθέσιμα και μέσω τoυ «Booster Card» όπως ονομάζεται η λειτουργία.

galaxyring_1.jpg.5dbaeca20e7c6619198a36c

 

Όπως αναφέραμε, το Galaxy Ring αποτελεί μέρος του οικοσυστήματος Samsung Health και θα είναι συμβατό με το Galaxy Watch. Επομένως, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα με το έξυπνο ρολόϊ της Samsung για ακριβέστερα και υψηλότερης ποιότητας αποτελέσματα όσον αφορά την υγεία και την ευεξία. Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχει πιθανότητα στον εξοπλισμό της συσκευής να συμπεριληφθεί και NFC, για ανέπαφες πληρωμές-συναλλαγές, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα βρίσκεται στην συγκεκριμένη έκδοση του δακτυλιδιού ή σε κάποια από τις επόμενες.  

  • Like 2