Η Samsung Display κατέληξε στην απόφαση να κλείσει τις γραμμές παραγωγής οθονών υγρών κρυστάλλων (LCD) τον Ιούνιο.

Η Κορεάτικη εταιρεία διαπίστωσε ότι πλέον έχει χαθεί το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα εξαιτίας των φθηνότερων προϊόντων που κατασκευάζονται από τους ομολόγους της που διατηρούν τις έδρες τους στην Κίνα και στην Ταϊβάν, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τον κατασκευαστικό κλάδο.  

Η απόφαση της θυγατρικής του ομίλου Samsung Group πάρθηκε έξι μήνες νωρίτερα από το αναμενόμενο, κυρίως λόγω των ραγδαίων απωλειών από την πτώση των τιμών των οθονών LCD. Σύμφωνα με την Display Supply Chain Consultants (DSCC), μία εταιρεία ερευνών αγοράς στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο μέσος δείκτης τιμής για τα πάνελ τεχνολογίας LCD, ο οποίος μετριέται έναντι του 100 από τον Ιανουάριο του 2014, θα μειωθεί στο 36,6 τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Ο δείκτης βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Το χαμηλότερο ρεκόρ ήταν 41,5 τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, 58% χαμηλότερο από το υψηλότερο ρεκόρ με 87 τον Ιούνιο του 2021.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση της Samsung Display έπαιξε η απόφαση της Samsung Electronics, του μεγαλύτερου αγοραστή προϊόντων της Samsung Display, να συνεργαστεί με προμηθευτές LCD από το εξωτερικό για λόγους κόστους, συμπεριλαμβανομένης της BOE Technology Group, μίας κινεζικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και της AU Optronics Corp. (AUO), μιας Ταϊβανέζικης εταιρείας κατασκευής πάνελ LCD.

Η Samsung Display επιχείρησε αρχικά να κλείσει τις δραστηριότητές της όσον αφορά την κατασκευή οθονών LCD στα τέλη του 2020, αλλά το σχέδιο καθυστέρησε μετά από αίτημα της μητρικής εταιρείας, Samsung Electronics, λόγω της ξαφνικής ανόδου των τιμών των πάνελ LCD εν μέσω της πανδημίας COVID-19.

Η Samsung Display δεν θα παράγει πλέον οθόνες LCD που χρησιμοποιούνται σε μεγάλες οθόνες τηλεοράσεων. Αντ' αυτού θα εστιάζει στην κατασκευή οθονών OLED και Quantum Dot (QD). Όλοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση LCD αναμένεται να μεταφερθούν στην επιχείρηση QD.

Η εταιρεία κατασκευής οθονών ιδρύθηκε το 1991, ως επιχειρηματικός βραχίονας LCD υπό την Samsung Electronics. Στην αγορά, έκανε την εμφάνιση της επίσημα το 2012 ως Samsung Display και έκτοτε συγχωνεύτηκε με τρεις τοπικούς και Ιάπωνες κατασκευαστές πάνελ AMOLED για την παραγωγή προηγμένων τύπων οθονών.

  • Sad 1