Σύμφωνα με έντονη φημολογία, η Samsung πρόκειται να παρουσιάσει ένα ολοκαίνουριο headset μικτής ή επαυξημένης πραγματικότητας στη 2η εκδήλωση Unpacked που θα πραγματοποιήσει μέσα στο 2024 με στόχο να ανταγωνιστεί το Apple Vision Pro.

Το νέο headset εικονικής ή μικτής πραγματικότητας της Samsung δεν έχει επί του παρόντος κάποια ονομασία -κυκλοφόρησε πάντως η πληροφορία ότι η κωδική ονομασία είναι «Infinite»- ωστόσο είναι σχεδόν σίγουρο πως θα κυκλοφορήσει υπό την επωνυμία Galaxy καθώς είναι ευρέως αναγνωρίσιμη και εξαιρετικά επιτυχημένη. Λέγεται, ότι η Κορεάτικη εταιρεία δοκιμάζει επί του παρόντος διάφορα πρωτότυπα που έχουν στο εσωτερικό τους τον δικό της επεξεργαστή Exynos 2200 ωστόσο ο σχεδιασμός τους ήταν τυπικός και δεν είχε καμία σχέση με τον σχεδιασμό του Apple Vision Pro.

Παρόλα αυτά, αργότερα, έκανε την εμφάνιση του ένα άλλο headset, με πιο προχωρημένο και ώριμο σχεδιασμό και είναι αυτό που η εταιρεία αυτή την ώρα δοκιμάζει και αναπτύσσει πυρετωδώς. Στο εσωτερικό του αναμένεται να βρίσκεται το 2ης γενιάς XR chipset της Qualcomm, το οποίο έχει παρόμοια απόδοση με το Apple M2 SoC που βρίσκεται στο εσωτερικό του Vision Pro. Η Κορεάτικη εταιρεία, σε πρώτη φάση, δεν πρόκειται να κατασκευάσει πολλές μονάδες για το 2024. Σύμφωνα με πληροφορίες θα κυκλοφορήσει αρχικά μόλις 30 χιλιάδες μονάδες Galaxy AR για να βολιδοσκοπήσει την αγορά.

 

94275_804_samsung-galaxy-ar-headset-teased-for-2024-competitor-to-apple-vision-pro_full.jpgΗ μαζική παραγωγή του Galaxy AR αναμένεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2024 και αναμένεται να συνοδεύεται από υψηλή τιμή ενώ θα είναι και δυσεύρετο επειδή θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό. Η Apple από την άλλη αναμένεται να ρίξει περισσότερα headsets Vision Pro στην αγορά με την εταιρεία να εκτιμά ότι οι αποστολές το 2024 θα φτάσουν τις 600 χιλιάδες.