Δείχνοντάς μας το μέλλον των Android smartwatches 

Την πρώτη ματιά στη νέα smartwatch πλατφόρμα των Samsung και Google φαίνεται πως θα δούμε σύντομα (η οποία θα συγχωνεύσει τα Wear OS και Tizen), καθώς η Samsung θα παρευρεθεί στο MWC 2021 μέσω ψηφιακής παρουσίασης με επίκεντρο το Galaxy οικοσύστημά της, όπως και φορητή ασφάλεια και νέες εμπειρίες σε smartwatches.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της MWC αναφέρεται πως η Samsung "θα επαναπροσδιορίσει τα smartwatches, δημιουργώντας νέες δυνατότητες για developers και καταναλωτές", που υποδηλώνει πως θα γίνει τουλάχιστον μια περιληπτική αναφορά στα μελλοντικά της σχέδια.

Το νέο λειτουργικό που ανακοινώθηκε στο φετινό Google I/O είναι ένα μεγάλο βήμα και για τις δύο εταιρείες. Τα smartwatch της Samsung θεωρούνται οι καλύτερες wearable Android υλοποιήσεις, αλλά χρόνια τώρα χρησιμοποιούν το δικό τους λειτουργικό και app store. Το δε Wear OS της Google, αν και έχει το Play Store προσφέροντας πολλές δυνατότητες και συμβατότητα με τις Android υπηρεσίες, πάσχει στο θέμα hardware.

Η νέα συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα λύσει τα προβλήματά τους, κάτι που καθιστά μια πρώτη ματιά στο νέο λειτουργικό (το οποίο φημολογείται πως θα ονομάζεται απλά Wear) άκρως εντυπωσιακή, καθώς θα είναι και μια πρώτη ματιά στο μέλλον των Android wearables.

Τέλος, τα άλλα δύο θέματα της παρουσίασης, το Galaxy οικοσύστημα και φορητή ασφάλεια είναι πιο γενικευμένα, παρόλο που η πρόσκληση περιέχει το Knox logo. Το πιο πιθανό είναι να μην υπάρξουν επιπλέον πληροφορίες για τα δύο θέματα μέχρι την ημερομηνία έναρξης της παρουσίασης, η οποία θα γίνει Δευτέρα 28 Ιουνίου και ώρα 20:15 Ελλάδος.