Η Samsung προειδοποίησε τον κόσμο νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα ήταν κακή και πλέον με την επισημοποίησή της, μπορούμε να δούμε πόσο ακριβώς. Τα κέρδη είναι επίσημα μειωμένα κατά 95% για το 1ο τρίμηνο του 2023. Η εταιρεία πραγματοποίησε κέρδη 14,12 τρισεκατομμυρίων κορεατικών γουόν (10,7 δισεκατομμύρια δολάρια) για το 1ο τρίμηνο του 2022 και φέτος μόλις 640 δισεκατομμύρια γουόν (478,55 εκατομμύρια δολάρια). Αυτά είναι τα χαμηλότερα κέρδη της Samsung από το 2009, ουσιαστικά τότε που η σύγχρονη αγορά των smartphones ακόμα βρισκόταν στα σκαριά.

Η Samsung είναι γνωστή για τα smartphones, τις τηλεοράσεις και τις συσκευές της, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της εταιρείας είναι εξαρτήματα όπως τα τσιπ και οι οθόνες για smartphones. Το 2022 το τμήμα μνήμης αντιπροσώπευε το 55% των κερδών, τα κινητά το 22% και οι οθόνες το 11%. To τμήμα μνημών που ηγείται της εταιρείας είναι ακριβώς αυτό που κατέρρευσε αυτό το τρίμηνο, καταγράφοντας ζημίες 4,58 τρισεκατομμυρίων κορεατικών γουόν (3,4 δισεκατομμύρια δολάρια), σε σύγκριση με κέρδη 8,45 τρισεκατομμυρίων γουόν (6,3 δισεκατομμύρια δολάρια) το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Όταν οι πωλήσεις μνήμης γνώρισαν μεγάλη άνθηση στο αποκορύφωμα της πανδημίας, η Samsung επέλεξε να αποθηκεύσει τσιπ για να αποτρέψει μια πιθανή έλλειψη. Τώρα οι πωλήσεις έχουν μειωθεί και ενώ ορισμένοι προμηθευτές μνήμης το είχαν προβλέψει αυτό και μείωσαν την παραγωγή, η Samsung δεν το έκανε και τώρα αντιμετωπίζει μια πληθώρα απούλητων τσιπ και χαμηλότερες τιμές. Η νοτιοκορεατική εταιρεία ανακοίνωσε ακόκα ότι θα μειώσει τελικά την παραγωγή στις αρχές Απριλίου, όταν χτύπησε καμπανάκι συναγερμού σχετικά για αυτή την έκθεση αποτελεσμάτων.

Η Samsung αναμένει οι πωλήσεις να ανακάμψουν το δεύτερο εξάμηνο του έτους, χάρη σε αυτές τις περικοπές παραγωγής. Αναμένει ότι η ζήτηση θα "ανακάμψει σταδιακά" λόγω "της προώθησης νέων smartphones και PC". Μένει να δούμε τι επιφυλάσσει το β’ τρίμηνο του έτους για την εταιρεία.
 

  • Like 5