Το οποίο μπορεί να ονομάζεται Galaxy Z Roll σύμφωνα με καταχώρηση εμπορικού σήματος

Η Samsung φαίνεται να ετοιμάζεται για επέκταση των αναδιπλούμενων συσκευών της, παρουσιάζοντας αυτή τη φορά μια συσκευή με οθόνη που ξετυλίγεται, καθώς όπως μάθαμε από το LetsGoDigital και GalaxyClub, η εταιρεία έκανε καταχώρηση εμπορικού σήματος στην EUIPO (European Union Intellectual Property) αποκαλύπτοντας το όνομα της συσκευής.

Η καταχώρηση έγινε για μια συσκευή με το όνομα Z Roll. Αν βασιστούμε στα υπάρχοντα ονόματα της εταιρείας όπως Galaxy Z Fold και Z Flip, δεν είναι δύσκολο να υποψιαστεί κανείς πως το συγκεκριμένο smartphone θα ονομάζεται Galaxy Z Roll. Από την άλλη, μπορεί η Samsung απλά να θέλει να κατοχυρώσει το όνομα για μελλοντική χρήση. Αξίζει να αναφέρουμε πως στην περιγραφή του προϊόντος, γίνεται αναφορά στην κατηγορία προϊόντος ως smartphone και ίσως να είναι συμβατό με το S Pen.

Η Samsung Display πρόσφατα παρουσίασε ένα concept για μια slideable συσκευή στην παρουσίαση του Display Week 2021. Σύμφωνα με μετάφραση της σελίδας πρόκειται για ένα προϊόν που "θα εκμεταλλεύεται τα προτερήματα μιας μεγάλης οθόνης επεκτείνοντας την οθόνη οριζόντια, διατηρώντας τις διαστάσεις ενός τυπικού smartphone".

Όπως φαίνεται και στην πάνω εικόνα, η οθόνη επεκτείνεται από τη δεξιά πλευρά δίνοντας περισσότερο χώρο, θυμίζοντας πολύ την πλέον ακυρωμένη προσπάθεια της LG σε ένα κυλιόμενο smartphone.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε όμως πως η Samsung ετοιμάζεται για τη διάθεση των Galaxy Z Fold 3 και Z Flip 3 μέσα στον Αύγουστο, το οποίο αφήνει να εννοηθεί πως ένα κυλιόμενο smartphone απέχει αρκετό καιρό ακόμα.