Kαταγράφονται ήδη αναφορές από τους πρώτους κατόχους S24 που κάνουν λόγο για κοκκώδη εικόνα

Παρότι χαρακτηρίζεται ως ένα σχετικά αδιάφορο νέο μοντέλο, σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το Galaxy S23, το Galaxy S24 Ultra διαγράφει ήδη πορεία που αναμένεται να το κατατάξει μεταξύ των κορυφαίων συσκευών Android που θα κυκλοφορήσουν φέτος. Η νέα έκδοση της ναυαρχίδας της Samsung, όμως, δεν είναι τέλεια. Πολλοί από τους πρώτους κατόχους της νέας συσκευής διαμαρτύρονται για τα άτονα χρώματα της οθόνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung εργάζεται ήδη πάνω σε μια λειτουργία ρύθμισης της φωτεινότητας, με σκοπό να επιλυθεί το ζήτημα αυτό. Όμως, το συγκεκριμένο φαίνεται ότι δεν είναι το μόνο θέμα που αντιμετωπίζει το κορυφαίο μοντέλο της Samsung για το 2024.  Από ό,τι φαίνεται, η εξαιρετικά φωτεινή οθόνη που χρησιμοποιείται στα μοντέλα της σειράς S24 αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα.

Πολλές από τις οθόνες φαίνεται ότι εμφανίζουν μια κοκκώδη υφή, η οποία είναι ιδιαίτερα ορατή σε σκούρο και γκρίζο φόντο. Στο Reddit καταγράφονται αρκετές τέτοιες αναφορές, ενώ από δημοσκόπηση με περισσότερες από 350 συμμετοχές προκύπτει ότι οι περισσότεροι κάτοχοι των Galaxy S24 και S24+ έχουν εντοπίσει αυτό το ζήτημα. Μάλιστα, χρήστης του Reddit τοποθέτησε το S24 Ultra που έχει στην κατοχή του κάτω από μικροσκόπιο 400x, οπότε διαπίστωσε ότι η ένταση της φωτεινότητας στο 10% σε επίπεδο subpixel δεν είναι ομοιόμορφη. Η ομοιομορφία βελτιώνεται στο 30%, ενώ όταν η φωτεινότητα ανεβαίνει στο 50% το πρόβλημα σχεδόν εξαφανίζεται.

Από ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής, πρόκειται για ζήτημα υλικού εξοπλισμού. Πολλοί αγοραστές μπόρεσαν να εξασφαλίσουν συσκευή αντικατάστασης που δεν παρουσίαζε το συγκεκριμένο θέμα. Ορισμένοι, συνάντησαν άρνηση αντικατάστασης, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν να κλιμακώσουν την ένστασή τους, προκειμένου να τους δοθεί συσκευή αντικατάστασης. 

Ομολογουμένως, ίσως το θέμα με την κοκκώδη εικόνα στην οθόνη του S24 να μην είναι ορατό αν δεν το ψάξει κανείς ιδιαίτερα. Από την άλλη, με δεδομένο ότι η τιμή του Ultra κυμαίνεται στα 1300 ευρώ, θα περίμενε κανείς ότι αγοράζει μια συσκευή απαλλαγμένη από τέτοιου είδους θέματα. 

Εντωμεταξύ, εκτός από το ζήτημα με την κοκκώδη εικόνα, ορισμένοι χρήστες του Galaxy S24 αναφέρουν ότι βλέπουν τρεις οριζόντιες μπάρες να εμφανίζονται στην οθόνη τους, όταν η ρύθμιση φωτεινότητας είναι χαμηλή. Αντίθετα με το πρόβλημα με την κοκκώδη εικόνα, το συγκεκριμένο φαίνεται ότι επηρεάζει περιορισμένο αριθμό συσκευών. Ορισμένοι χρήστες αναφέρουν επίσης ότι έρχονται αντιμέτωποι με υπερβολικά έντονα όρια μεταξύ των διαφόρων χρωματικών ζωνών. Δεν είναι σαφές αν αυτά τα θέματα σχετίζονται με τον υλικό εξοπλισμό ή το λογισμικό της συσκευής, αν και ορισμένοι χρήστες υποστηρίζουν ότι πρόκειται για θέμα του λογισμικού, το οποίο θα πρέπει να λυθεί σύντομα.

Τα κινητά που χρησιμοποιούν οθόνες OLED έχουν παρουσιάσει θεαματική βελτίωση τα τελευταία χρόνια, όμως συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε επίπεδο ομοιομορφίας, στα χαμηλότερα επίπεδα φωτεινότητας. Αυτό, βέβαια, μάλλον δεν θα σταθεί αρκετό για να καταδικάσει μια συσκευή στη συνείδηση του καταναλωτικού κοινού, ειδικά από τη στιγμή που η οθόνη στα S24 ενσωματώνει ορισμένες σημαντικές βελτιώσεις.

Πέραν του ότι καταγράφει μέγιστη φωτεινότητα στα 2.600 nits, η ναυαρχίδα της Samsung για το 2024 χρησιμοποιεί οθόνη με υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης PWM (Pulse Width Modulation) στα 492Ηz. Ουσιαστικά, πρόκειται για υπερδιπλάσιο ρυθμό ανανέωσης σε σχέση με το S23 και λογικά θα βοηθήσει χρήστες που εμφανίζουν ευαισθησία στο τρεμόπαιγμα που προκαλεί το PWM. Στο S24 Ultra, η Samsung χρησιμοποιεί το Gorilla Armor της Corning, ειδικό γυαλί το οποίο περιορίζει αισθητά τις αντανακλάσεις.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο επίσημο σχόλιο από τη Samsung για τα θέματα που καταγράφονται με τις οθόνες της σειράς S24.

  • Sad 2
  • Haha 1