Η Samsung αποκάλυψε ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε τη λειτουργία ειδοποίησης ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού (IHGN) της εφαρμογής Health Monitor για τα τελευταία μοντέλα της σειράς Galaxy Watch 5.

Η εταιρεία αναφέρει ότι, μαζί με τις δυνατότητες ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ΗΚΓ), η λειτουργία μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό ενδείξεων κολπικής μαρμαρυγής (AFib), ενός τύπου αρρυθμίας. Η AFib θεωρείται ευρέως ότι αποτελεί καμπανάκι κινδύνου για δυνητικά σημαντικά καρδιαγγειακά προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής ανεπάρκειας και άλλων επιπλοκών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα άτομα με AFib είναι ασυμπτωματικά. 

Ο αισθητήρας BioActive Sensor του Galaxy Watch θα αναζητά ακανόνιστους καρδιακούς ρυθμούς στο παρασκήνιο, αφού ο χρήστης ενεργοποιήσει τη λειτουργία στην εφαρμογή Samsung Health Monitor. Εάν ο αισθητήρας εντοπίσει αρκετές ακανόνιστες μετρήσεις διαδοχικά, το ρολόι θα ειδοποιήσει τον χρήστη για πιθανή δραστηριότητα AFib. Η ειδοποίηση θα προτείνει στον χρήστη να κάνει μια μέτρηση ηλεκτροκαρδιογραφήματος για μια πιο ακριβή μέτρηση. Εάν η μέτρηση ανιχνεύσει σημάδια AFib, το ρολόι θα παροτρύνει τον χρήστη να συμβουλευτεί άμεσα τον γιατρό του.

Εκτός από το αρχικό μοντέλο, κάθε Apple Watch προσφέρει μια λειτουργία IHGN σε ορισμένες αγορές από το 2019. Η Samsung αναφέρει ότι η διαθεσιμότητα της λειτουργίας IHGN θα εξαρτάται από την αγορά, τον φορέα, το μοντέλο και το συνδεδεμένο smartphone.

Η Samsung θα συμπεριλάβει τη λειτουργία IHGN στην ενημερωμένη έκδοση του One UI 5 Watch. Αυτήν αναμένται να είναι πρώτα διαθέσιμη στην επόμενη γενιά του Galaxy Watch που θα παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι και πιθανότατα τον Αύγουστο. Οι κάτοχοι της σειράς Galaxy Watch 4 και μεταγενέστερων μοντέλων θα έχουν πρόσβαση στη λειτουργία σε μεταγενέστερη ημερομηνία χωρίς αυτή να έχει οριστεί μέχρι στιγμής. Το One UI 5 Watch θα εισαγάγει επίσης νέες λειτουργίες παρακολούθησης ύπνου και μια εξατομικευμένη λειτουργία ζώνης καρδιακών παλμών για προπονήσεις.
 

  • Like 3