Νέες δράσεις και πρωτοβουλίες ανακοίνωσε η Samsung, με στόχο να συνεισφέρει όσο είναι δυνατόν στην αντιμετώπιση των μεγάλων περιβαλλοντικών ζητημάτων που απασχολούν την ανθρωπότητα. Η μεγάλη εταιρεία, πρωτοπόρος στον χώρο της τεχνολογία σκοπεύει να αναπτύξει πιο οικολογικές οικιακές συσκευές και υπηρεσίες, καθώς και βιώσιμες συσκευασίες.

Στο πλαίσιο της CES 2022, ο Πρόεδρος και Επικεφαλής Customer Experience του Digital Appliances Business της Samsung δήλωσε ότι η Samsung «θα συμβάλει στην αντιμετώπιση μερικών από τα πιο επιτακτικά ζητήματα παγκοσμίως, αναφορικά με το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα» με την εταιρεία να εξετάζει διαρκώς νέες «συμπράξεις για την καταπολέμηση της ρύπανσης από μικροπλαστικά, την παροχή βοήθειας τους καταναλωτές ώστε να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας, τον περιορισμό των αποβλήτων με χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού και την υιοθέτηση οικολογικών συσκευασιών, με στόχο την ανάπτυξη ουσιαστικών λύσεων για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και για ένα βιώσιμο μέλλον».  

Η Samsung ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Αμερικάνικη εταιρεία ένδυσης Patagonia για την προώθηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας αντιμετωπίζοντας το ζήτημα των μικροπλαστικών και τις επιπτώσεις τους στους ωκεανούς. Η Αμερικάνικη εταιρεία βοηθά τη Samsung με πολλούς τρόπους, όπως με τη δοκιμή προϊόντων, τις από κοινού έρευνες κ.ά. Η Samsung μελετά την ανάπτυξη χαρακτηριστικών που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων των μικροπλαστικών.

Ένα από τα πρώτα προϊόντα που βοηθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ο καθαριστής νερού Bespoke Water Purifier της Samsung, ο οποίος πιστοποιήθηκε πρόσφατα από την NSF International στις ΗΠΑ για την ικανότητά του να φιλτράρει σωματίδια που έχουν μέγεθος μόλις 0,5 έως 1 μικρόμετρο, τα οποία περιλαμβάνουν μικροπλαστικά. Η Samsung είναι ένας από τους πρώτους κατασκευαστές καθαριστών νερού που έλαβε αυτήν την πιστοποίηση.

Οι οικολογικές και βιώσιμες συσκευασίες είναι ένας ακόμη τομέας στον οποίο η εταιρεία σκοπεύει να λάβει δραστικά μέτρα. Η Samsung θα χρησιμοποιήσει οικολογικές και βιώσιμες συσκευασίες για πολλές από τις οικιακές συσκευές της, όπως ηλεκτρικές σκούπες, φούρνους μικροκυμάτων ενώ επιπλέον οι συσκευασίες θα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν από τους καταναλωτές για τη δημιουργία εντυπωσιακών κατασκευών. Μάλιστα μερικά τέτοια projects μπορέσαμε να δούμε στον εκθεσιακό χώρο της Samsung, τα οποία και αποτελούσαν δημιουργίες από διαγωνισμό που έτρεξε η εταιρεία. Οι νέες βιώσιμες συσκευασίες κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Κορέα το 2021 και πρόκειται μέσα στο 2022 να κυκλοφορήσουν και στην παγκόσμια αγορά.

3_samsung_sustainability.jpg.44cdda1c57a7d2518d3aca3b609f220f.jpg

1_samsung_sustainability.jpg.11097c25a0e73af94d31603942b30d9d.jpg

Όσον αφορά τις συσκευές, είδαμε από κοντά το πρωτοποριακό χειριστήριο SolarCell Remote, με ενσωματωμένο ηλιακό πάνελ που μπορεί να φορτιστεί τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας, περιορίζοντας την σπατάλη ενέργειας.

Η Samsung συνεργάζεται επίσης και με την εταιρεία Q CELLS για τη δημιουργία της λειτουργίας Zero Energy Home Integration που αφορά το SmartThings Energy, η οποία παρέχει δεδομένα παραγωγής και αποθήκευσης από ηλιακούς συλλέκτες και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας βοηθώντας τους χρήστες να αποκτήσουν ενεργειακή αυτάρκεια. Το SmartThings Energy παρακολουθεί τη χρήση ενέργειας των συνδεδεμένων συσκευών και προτείνει μεθόδους εξοικονόμησης για τους χρήστες με βάση τα πρότυπα χρήσης τους.

Η Samsung επίσης σκοπεύει να αυξήσει σημαντικά τη χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού στις οικιακές συσκευές της, τόσο στα εσωτερικά εξαρτήματα όσο και στο εξωτερικό της. Μέσα σε δύο με τρία χρόνια, η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει το ποσοστό χρήσης ανακυκλωμένου πλαστικού από το 5% το 2021 στο 30% μέσα στο 2024, δηλαδή από τους 25.000 τόνους σκοπεύει να φτάσει τους 158.000 τόνους το 2024.