Όπως αναμενόταν, η Samsung παρουσίασε ένα ολόκληρο… «στόλο» από τηλεοράσεις στην έκθεση CES 2022, και κατά την επίσκεψη μας στο περίπτερο της εταιρείας, διαπιστώσαμε ότι χρειαζόμαστε… αναβάθμιση.

Με καταπληκτικό design, εξαιρετικά χρώματα και με πολλές νέες ευκολίες, οι νέες τηλεοράσεις της Samsung υπόσχονται συναρπαστικές βραδιές με τις αγαπημένες μας ταινίες, ειδικά στην εποχή της πανδημίας, όπου το Netflix αποτελεί για πολλά από εμάς μοναδική διέξοδο.

Υποψήφιες για την επερχόμενη… αναβάθμιση της οικιακής ψυχαγωγίας μας είναι οι καταπληκτικές Samsung 4Κ και 8K Neo QLED 2022 που έρχονται με τον αναβαθμισμένο επεξεργαστή Neo Quantum Processor, ο οποίος εισάγει τη λειτουργία προηγμένης αντίθεσης BLU (μονάδα οπίσθιου φωτισμού) με τον οπίσθιο φωτισμό να μεταβαίνει από τα 12-bit στα 14-bit για τέσσερις φορές μεγαλύτερο έλεγχο της φωτεινότητας της πηγής του φωτός (16.384 επίπεδα), η οποία δεν είναι άλλη από τα Quantum Mini LEDs. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες του νέου επεξεργαστή Neo Quantum Processor, η τεχνολογία Shape Adaptive Light βελτιώνει περαιτέρω την φωτεινότητα και την ακρίβεια όλων των σχημάτων που απεικονίζονται στην οθόνη αναλύοντας γραμμές, σχήματα και επιφάνειες με αποτέλεσμα το περιεχόμενο HDR να δείχνει ακόμα πιο εντυπωσιακό.

1_QLED8KNEO.jpg.da2660b084bae0a4e1529294779ae547.jpg

Ακόμα περισσότερο ρεαλισμό, ενισχύοντας την αίσθηση του βάθους δίνει η τεχνολογία Real Depth Enhancer (ουσιαστικά πρόκειται για έναν προηγμένο αλγόριθμο AI που μπορεί να διακρίνει/ διαχωρίσει το κεντρικό αντικείμενο μίας εικόνας από το παρασκήνιο) ενώ από τις νέες 4K και 8K τηλεοράσεις Neo QLED 2022 δεν απουσιάζει η λειτουργία EyeComfort που χάρη σε έναν ενσωματωμένο αισθητήρα φωτός, και ανάλογα με την ώρα της ημέρας, προσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινότητα και τον τόνο της οθόνης για μεγαλύτερη άνεση -π.χ επιλέγοντας πιο ζεστούς τόνους καθώς πλησιάζει η νύχτα και μειώνοντας τα επίπεδα μπλε φωτισμού για να μην επηρεάζεται ο ύπνος.

Στα πλεονεκτήματα των νέων, εντυπωσιακών τηλεοράσεων Neo QLED 2022 είναι ότι διαθέτουν εισόδους 144Hz αντί για τις συνηθισμένες 120Hz. Αν και ακόμα και τα ισχυρότερα σημερινά PCs δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με το υψηλής ταχύτητας περιεχόμενο 4K ή ακόμα χειρότερα με το 8K περιεχόμενο, τουλάχιστον οι τηλεοράσεις της Samsung είναι «future-proof» κατ’ αυτή την έννοια. Φυσικά, διαθέτουν αναβαθμισμένο σύστημα ήχου πολλαπλών καναλιών, με λειτουργίες όπως είναι οι OTS Pro, για εντυπωσιακό ήχο surround, χάρη στην τεχνολογία Object Tracking Sound. Φυσικά υποστηρίζεται Dolby Atmos.

Όπως και οι νέες Micro LED, έτσι και οι νέες Neo QLED τηλεοράσεις της εταιρείας διαθέτουν νέα home screen που βοηθάει τους χρήστες να προσαρμόσουν το περιεχόμενο στις προτιμήσεις τους (μάλιστα παρέχεται μία νέα, απλούστερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία βαθμονόμησης για βέλτιστη ποιότητα εικόνας) ή να ανακαλύψουν νέο περιεχόμενο. Η πλαϊνή γραμμή του Smart Hub επιτρέπει στον χρήστη να μεταβαίνει από την κατηγορία Media στην κατηγορία Game εύκολα ή μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία Ambient όταν η τηλεόραση βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας (Ambient).

1_QLED8KNEO.jpg.a9f34636d5d0f474b26fd5a177b0a7cb.jpg

Με τη λειτουργία Gaming Hub ο χρήστης μπορεί να παίζει παιχνίδια από μία εκτενή βιβλιοθήκη παιχνιδιών από τις πλατφόρμες game streaming NVIDIA GeForce Now, Stadia και Utomik ενώ με το Watch Together μπορεί να συνομιλεί με φίλους ή μέλη της οικογένειας του ενώ παρακολουθούν μαζί αγαπημένες τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες. Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, και επειδή βρισκόμαστε πλέον στο 2022, οι νέες τηλεοράσεις της Samsung διαθέτουν και πλατφόρμα… NFT, για την ανακάλυψη, την αγορά και την ανταλλαγή ψηφιακών έργων τέχνης!