Η Samsung παρουσίασε επίσημα την 5G έκδοση του γνωστού Galaxy A23, η οποία έρχεται με ορισμένες αλλαγές σε σχέση με την απλή έκδοση.

Η επίσημη ιστοσελίδα της Samsung δεν αναφέρει τον ακριβή τύπο του system-on-chip ωστόσο σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσω του Geekbench ενδέχεται να πρόκειται για το Qualcomm Snapdragon 695 5G SoC, μία αναβαθμισμένη έκδοση του Snapdragon 690, η οποία προσφέρει 15% αυξημένη απόδοση από τον επεξεργαστή και 30% αυξημένη απόδοση από το υποσύστημα γραφικών.

Το νέο Galaxy A23 5G θα διατεθεί με 4GB, 6GB ή 8GB μνήμης RAM και με 64GB ή 128GB storage, που επεκτείνεται μέσω μίας κάρτας μνήμης microSD έως και κατά 1TB. Όπως και στην περίπτωση της έκδοσης 4G, το Galaxy A23 5G βασίζεται στο OneUI 4.1 και στο Android 12.

A23 5G_3.jpg

Η οθόνη είναι τύπου LCD και έχει διαγώνιο 6,6 ιντσών με ανάλυση FHD+ όπως και στην περίπτωση της έκδοσης 4G. Παρόλα αυτά, η έκδοση 4G διαθέτει οθόνη με refresh rate στα 90Hz και προστασία Gorilla Glass 5, ωστόσο τα χαρακτηριστικά που έχουν δημοσιευτεί μέχρι στιγμής από την ίδια την εταιρεία δεν επιβεβαιώνουν -ούτε και διαψεύδουν όμως- ότι το μοντέλο 5G έχει τις ίδιες δυνατότητες. Όπως και να έχει, η οθόνη ακολουθεί τον σχεδιασμό «Infinity-V» και επομένως στην οθόνη υπάρχει μία εγκοπή (ένα μικρό notch) που φιλοξενεί την εμπρόσθια κάμερα των 8MP (f/2.2). Στο πίσω μέρος, οι κάμερες παραμένουν αμετάβλητες σε σχέση με την έκδοση 4G της συσκευής. Υπάρχει η κύρια κάμερα 50MP (f/1.8) με οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS), μία υπερευρυγώνια 5MP (f/2.2), μία κάμερα macro 2MP και ένας αισθητήρας βάθους επίσης 2MP. 

A23 5G_1.jpg

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 5.000 mAh, ωστόσο η εταιρεία δεν αναφέρεται στην ταχύτητα της φόρτισης (η έκδοση 4G υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 25W με τη χρήση κατάλληλου φορτιστή). Λογικά, όπως εκτιμούμε ότι ισχύει και στην περίπτωση της οθόνης υποστηρίζεται φόρτιση 25W. Αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε την ημερομηνία λανσαρίσματος του Galaxy A23 5G, περιμένουμε να το δούμε σίγουρα στην Ευρωπαϊκή και στην Ινδική αγορά με τιμή υψηλότερη βεβαίως της έκδοσης 4G.

  • Like 2