Οι λογιστές της Samsung εργάζονται πυρετωδώς αυτό το διάστημα για τον υπολογισμό των οικονομικών αποτελεσμάτων που σημείωσε η εταιρεία στο τελευταίο τρίμηνο του 2012, εντούτοις όμως πηγές, δίνουν τις πρώτες προβλέψεις που σύμφωνα με αυτές, θα σημειώσει ρεκόρ κερδοφορίας.

Συγκεκριμένα το τρίτο τρίμηνο του 2012 το Galaxy S III ξεπέρασε σε πωλήσεις το iPhone 4S της Apple, καθιστώντας το έτσι, το smartphone με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για συγκεκριμένο τρίμηνο. Αυτες άγγιξαν τα 18 εκ. αλλά σημείωσαν πτώση το Q4 για να διαμορφωθούν τελικώς στα 15 εκ. Σχετικά με τις πωλήσεις του Note II, αυτές ανήλθαν στα 8 εκ.

 

Η εταιρεία ανακοίνωσε 37 smartphones ανακοίνωσε τον περασμένο χρόνο με τον συνολικό αριθμό πωλήσεων των συσκευών που έκαναν το ντεμπούτο τους να ξεπερνά τα 63 εκ. Κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με την LG η οποία παρουσίασε 24 νέα μοντέλα, την HTC με 18, την NOKIA με 9 και την Apple με μόλις ένα, το iPhone 5. Όσον αφορά τώρα τις υπόλοιπες επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας, στον τομέα των τηλεοράσεων και της κατασκευής επεξεργαστών, ιδιαίτερα επικερδής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πορεία της, καθώς τα συνολικά έσοδα υπολογίζεται να αγγίξουν τα $52.6 δισ. με τα λειτουργικά κέρδη να διαμορφώνονται στα $8.3 δισ. (άνοδος 8.6% σε σχέση με το Q3).

 

Σχετικά με το Q1 του 2012, αναμένεται ότι η πορεία αυτή θα ανακοπεί με κάποιον τρόπο, παρά το γεγονός ότι η Samsung έχει προγραμματίσει να διαθέσει στην αγορά 290 εκ. smartphones από 215 εκ. το 2012. Οι αριθμοί αυτοί αποτελούν εκτίμηση της Strategy Analytics που υπολογίζουν τις πωλήσεις smartphone της Apple για το 2012 στα 180 εκ.

 

Link.png Site: http://www.gsmarena.com/samsung_predicts_record_profits_in_q4_of_last_year-news-5312.php[/url]']gsmarena.com