Η γραφίδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι από πολλές συσκευές που την απαιτούν έστω και προαιρετικά προκειμένου να γίνει εφικτή η εισαγωγή δεδομένων σε αυτές όπως η σειρά Galaxy Note. Η Samsung με αυτό το σκεπτικό, αγόρασε το 5% της Wacom, κυρίαρχης εταιρείας στο χώρο κατασκευής designer tablets, δηλαδή tablets που χρησιμοποιούνται για σχεδιασμό.

Το 5% που εξαγόρασε η Samsung αντιπροσωπεύει ένα επιχειρηματικό deal της τάξεως των $58.2 εκ. Η συμφωνία αυτή, αν και δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εντούτοις αποτελεί την καλύτερη επιβεβαίωση ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να εξοπλίζει τις μελλοντικές συσκευές της με γραφίδες, πλέον κατασκευασμένες από την Wacom.

 

Η διαφορά των συγκεκριμένων γραφίδων σε σχέση με τα παραδοσιακά απλά sticks των παλαιότερων χρόνων, είναι ότι αντιλαμβάνονται το επίπεδο της πίεσης, συνεπώς μπορεί να χρησιμοποιηθούν για ζωγραφική και άλλου είδους εξειδικευμένες εργασίες. Άλλωστε πρόσφατες φήμες, ήθελαν το πολυαναμενόμενο Galaxy S IV smartphone να συνοδεύεται από γραφίδα, αν και μια τέτοια άποψη έχει διαμορφωθεί περισσότερο από φήμες παρά από επίσημα δεδομένα. Αντιθέτως πιο σίγουρο αποτελεί το γεγονός ότι τα επόμενα μοντέλα της σειράς Note θα διαθέτουν στο bundle τους γραφίδες.

 

Link.png Site: http://www.phonearena.com/news/Samsung-buys-5-of-Wacom-the-stylus-is-here-to-stay_id39335[/url]']phonearena.com