Η Κορεατική Samsung, μπορεί να εντυπωσιάζει με τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά ειδικά για τα μοντέλα των σειρών Galaxy S και Galaxy Note, όμως από πλευράς λογισμικού η κατάσταση δεν είναι στο ίδιο επίπεδο, κάτι που αναγνωρίζει και η εταιρεία.

Με δηλώσεις του ο Kwon Oh-hyun, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Samsung, παραδέχτηκε ότι οι προσπάθειες της εταιρείας του πάνω στο λογισμικό με το οποίο συνοδεύει τις συσκευές της, δεν είναι τόσο καλές όσο το hardware δίνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

 

Αντιλαμβάνοντας τη σημασία του λογισμικού σε μια συσκευή και προκειμένου να μην κινδυνεύσει η πρώτη θέση της εταιρείας στην αγορά των smartphones. ο Kwon δηλώνει ότι το μισό δυναμικό του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας έχει επικεντρωθεί στο λογισμικό και πως αυτό μπορεί να βελτιωθεί. Με βάση τα τελευταία στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει, η Samsung ξοδεύει περίπου 3 δισ. δολάρια ανά τρίμηνο για έρευνα και ανάπτυξη , κάτι που σημαίνει ότι το ποσό που διαθέτει η εταιρεία για το software είναι τεράστιο.

 

Στις προσπάθειες της Samsung περιλαμβάνεται και η πρόσληψη "νέων ταλέντων" από startups και η εγκαθίδρυση τμημάτων R&D σε διάφορες χώρες έτσι ώστε να καλύψουν τις κατά τόπου ανάγκες.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/11/6/5071994/samsung-analyst-day-2013-software-investment[/url]']TheVerge