Η Samsung προχώρησε σε ενημέρωση των επενδυτών της για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας το δεύτερο τρίμηνο του έτους τα οποία κρύβουν εκπλήξεις.

Έτσι για το δεύτερο τρίμηνο του 2014, η εταιρεία κατέγραψε κέρδη 6,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα χαμηλότερα που έχει δει τα τελευταία δύο χρόνια, έναντι 6,96 δισεκατομμυρίων δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα πέρισυ. Οι πωλήσεις smartphone συνέβαλαν σε μεγάλο ποσοστό στα κέρδη της εταιρείας, αλλά οι πωλήσεις της ναυαρχίδας της Samsung, του Galaxy S5, έχουν ατονίσει καθώς το iPhone συνεχίζει να εξαφανίζεται από τα ράφια και οι κινέζικοι κατασκευαστές να διεκδικούν μερίδιο από τις παγκόσμιες πωλήσεις.

 

Όπως θα περιμέναμε, η εταιρεία κατηγορεί τη παγκόσμια πτώση των πωλήσεων κινητών τηλεφώνων και το ισχυρό νόμισμα της Νότιας Κορέας για τα μειωμένα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, σημειώνοντας πως έχει ξοδέψει μεγάλα ποσά για το marketing κινητών τηλεφώνων που δε μπορεί να πουλήσει. Με βάση τα παραπάνω, η εταιρεία αναφέρει πως το δεύτερο μισό του 2014 είναι μια πρόκληση καθώς ο παγκόσμιος ανταγωνισμός εντείνεται. Επίσης, η Samsung αναμένει πως οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων στο επόμενο τρίμηνο θα αυξηθούν με τη βοήθεια της κυκλοφορίας νέων ναυαρχίδων, συμπεριλαμβανομένου και του Galaxy Note 4, αλλά θα είναι δύσκολο να γίνουν κέρδη καθώς το μέσο κόστος ενός smartphone συνεχίζει να μειώνεται.

 

Με την Apple να φημολογείται πως θα κυκλοφορήσει iPhone με μεγαλύτερες διαστάσεις και τους ανταγωνιστές της να διεκδικούν μερίδιο από την αγορά της Ασίας, τα στελέχη της Samsung γνωρίζουν πως η εταιρεία θα πρέπει να περικόψει τα έξοδα για να έχει κέρδη το επόμενο τρίμηνο. Η Samsung πιστεύει πως η εισαγωγή νέων τεχνολογιών και η υιοθέτηση νέων design θα βοηθήσει, καθώς θα περιοριστεί σε μικρό αριθμό νέων προϊόντων, υποδηλώνοντας πως μια νέα Samsung θα έρθει τους επόμενους μήνες.

 

Link.png Site: Engadget