Δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μήνες από τότε που η Samsung ανακοίνωσε τη μεγαλύτερης χωρητικότητας συσκευασία μνήμης για smartphones, την 12GB LPDDR4X και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την ανάπτυξη της πρώτης στον κόσμο μνήμης 12Gb LPDDR5 για smartphones.

Επιπλέον, η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή συσκευασιών 12GB LPDDR5 προς το τέλος του μήνα που διανύουμε. Η Samsung ανέπτυξε την συγκεκριμένη τεχνολογία μνήμης με στόχο να προσφέρει στα premium κινητά με δυνατότητες 5G τον κατάλληλο –γρήγορο και παράλληλα ενεργειακά αποδοτικό- τύπο μνήμης για να μεγιστοποιήσει την απόδοση τους και παράλληλα να ενισχύσει τις εφαρμογές μηχανικής εκμάθησης και τεχνητής νοημοσύνης.

Τα 12Gb (gigabit) LDDR5 chips κατασκευάζονται με την 2ης γενιάς κατασκευαστική μέθοδο 10nm της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας. Με ταχύτητα δεδομένων 5.500 megabits ανά δευτερόλεπτο (Mb/s), η μνήμη 12Gb LPDDR5 είναι σχεδόν 1,3 φορές ταχύτερη από τον προηγούμενο τύπο μνήμης (LPDDR4X, 4266Mb/s) που διαθέτουν τα σύγχρονα high-end smartphones. Σύμφωνα με μετρήσεις της Samsung, μία συσκευασία 12GB (gigabyte) LDDR5 που αποτελείται από οκτώ 12Gb chips επιτρέπει την μεταφορά 44GB δεδομένων ή περίπου 12 ταινιών ανάλυσης Full HD σε μόλις ένα… δευτερόλεπτο.

sam_mem.png.785c373a3f06d7c24e50933ae3323047.png

Η Samsung υποστηρίζει ότι χάρη στην κορυφαία ταχύτητα και την υψηλή απόδοση της, η νέα mobile DRAM της Samsung επιτρέπει στις έξυπνες συσκευές νέας γενιάς να αξιοποιήσουν πλήρως τις 5G και AI δυνατότητες, όπως την εγγραφή βίντεο εξαιρετικής ευκρίνειας και την μηχανική εκμάθηση, και παράλληλα να επιδεικνύουν σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας (το νέο 12Gb LDDR5 chip καταναλώνει 30% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τον προκάτοχό του).  Προκειμένου να διαχειριστεί την παραγωγική ικανότητα με μεγαλύτερη ευελιξία, η Samsung μελετά τη μεταφορά της παραγωγής των chips 12Gb LPDDR5 στις εγκαταστάσεις της στην Κορέα από την αρχή του ερχόμενου έτους, αναλόγως της ζήτησης από πελάτες της διεθνώς. Σε συνέχεια της παρουσίασης της 12Gb LPDDR5 mobile DRAM, η Samsung αναμένεται να αναπτύξει μια λύση 16Gb LPDDR5 το 2020, για να εδραιώσει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στην παγκόσμια αγορά μνήμης.