Τα κέντρα δεδομένων σύντομα θα γίνουν ακόμα περισσότερο αποδοτικά από άποψη “storage”.

Η Samsung λανσάρισε το υψηλότερης χωρητικότητας NVMe Solid State Drive (SSD) της αγοράς, το οποίο προσφέρει 8ΤΒ αποθηκευτικού χώρου έχοντας εξαιρετικά μικρό αποτύπωμα -11 x 3,05 εκατοστά- και διπλάσια χωρητικότητα από τα solid state drives που χρησιμοποιούνται σε hyper-scale server designs και σε slim line laptops.

Το νέο SSD κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας 16 συσκευασίες 512GB NAND της Samsung, με καθεμιά από αυτές να αποτελεί μέρος μίας στοίβας 16 επιπέδων από 256 gigabit 3-bit V-NAND chips, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται χωρητικότητα 8TB. Τα SSD του είδους αναμένεται να τριπλασιάσουν την πυκνότητα αποθήκευσης στην υπάρχουσα υποδομή servers, επιτρέποντας συνολικά στον αποθηκευτικό χώρο να φτάνει τα 576TB σε 2U rack servers.

Το SSD προσφέρει ταχύτητες ανάγνωσης 3100MB/s και ταχύτητες εγγραφής 2000MB/s, που είναι τριπλάσιες έως και πενταπλάσιες των ταχυτήτων που υποστηρίζουν οι τυπικές λύσεις Solid State Drive που υποστηρίζουν SATA, και θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε επιχειρησιακής κλάσης συστήματα διακομιστών να έχουν απόδοση υψηλότερη από ένα εκατομμύριο IOPs στον χώρο που καταλαμβάνει ένα 2U rack.

Όλα τα παραπάνω προσφέρουν εξαιρετική επιστροφή επί της επένδυσης (ROI, Return-on-Investment) όσον αφορά στα επόμενης γενιάς κέντρα δεδομένων μεγάλης κλίμακας –που λέγεται πως θα γίνουν ακόμα περισσότερο ελκυστικά όταν η Samsung ανακοινώσει το λανσάρισμα της 512 gigabit έκδοσης του 3-bit V-NAND-based SSD της προς το τέλος της χρονιάς που θα επιτρέψει ακόμα ταχύτερη επεξεργασία σε εφαρμογές big data.

Engadget

  • Like 2
  • Thanks 1