Αποθηκευτικό χώρο 1TB χωρίς τη χρήση κάποιας κάρτας μνήμης, θα δούμε σύντομα σε smartphones μεταξύ άλλων, με τη Samsung να ανακοινώνει τη μαζική παραγωγή του πρώτου, μεγέθους 1 terabyte, ενσωματωμένου Universal Flash Storage (eUFS) 2.1.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται τέσσερα μόλις χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης UFS λύσης των 128GB, κάτι που δείχνει και την αλματώδη πρόοδο στο χώρο. Το νέο Universal Flash Storage της Samsung διαθέτει τις ίδιες διαστάσεις με αυτό των 512GB, συνδυάζοντας 16 στοιβάδες της πιο προηγμένης V-NAND flash μνήμης 512GB και ένα νέo ελεγκτή μνήμης. Η Samsung δε κρύβει ότι πολύ σύντομα, θα δούμε στην αγορά τα πρώτα smartphones και tablets με τη συγκεκριμένη χωρητικότητα, με το επερχόμενο Galaxy S10 να είναι το πρώτο υποψήφιο smartphone, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί στις 20 Φεβρουαρίου.

Ενδεικτικό της τεράστιας χωρητικότητας, οι κάτοχοι των σχετικών συσκευών θα μπορούν να αποθηκεύσουν 260 δεκάλεπτα videos σε ανάλυση 4K UHD (3840Χ2160), ενώ ο συνήθης 64GB eUFS, που επιδεικνύουν τα περισσότερα σύγχρονα smartphones, δύναται να αποθηκεύσει 13 videos του ιδίου μεγέθους. Με 38% βελτιωμένη ταχύτητα ανάγνωσης (58.000 IOPS) συγκριτικά με την υλοποίηση των 512GB, το νέο eUFS διαθέτει περίπου διπλάσια διαδοχική ταχύτητα ανάγνωσης από μια τυπική μονάδα 2.5 ιντσών SSD SATA.

Με ταχύτητες που φτάνουν τα 1.000 megabytes ανά δευτερόλεπτο (MB/s), το νέο eUFS διαθέτει περίπου διπλάσια διαδοχική ταχύτητα ανάγνωσης από μια τυπική μονάδα 2.5 ιντσών SSD SATA. Αυτό σημαίνει πως full HD videos μεγέθους 5GB μπορούν να «κατέβουν» σε μια NVMe SSD σε μόλις πέντε δευτερόλεπτα, 10 φορές πιο γρήγορα από μια τυπική microSD κάρτα. Η ταχύτητα διαδοχικής εγγραφής είναι στα 260 MB το δευτερόλεπτο ενώ η ταχύτητα τυχαίας εγγραφής είναι στα 50.000 IOPS.

 

  • Like 3