Περιμέναμε εδώ και καιρό να πέσει στα χέρια μας ένα Windows RT tablet, ένα tablet δηλαδή που θα διαθέτει επεξεργαστή αρχιτεκτονικής ARM και θα τρέχει την ειδική έκδοση των Windows 8 στην οποία το κλασσικό desktop τρέχει μόνο το Office 2013 και τον Internet Explorer. Η επιθυμία μας πραγματοποιήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Samsung στο Βερολίνο στα πλαίσια της έκθεσης IFA 2012 όπου και η εταρεία ανακοίνωσε το ATIV Tab tablet, το οποίο δανείζεται αρκετά στοιχεία από το Galaxy Note 10.1.

Έχει εγκατεστημένη την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows RT, ενώ όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, διαθέτει οθόνη 10.1" ιντσών ανάλυσης 1.366 x 768, διπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στο 1.5GHz, φωτογραφική μηχανή 5mp και 1.3ΜΡ κάμερα για video κλήσεις.

 

 

Οι υποστηριζόμενες θύρες είναι USB 2.0, microSD και uHDMI, ενώ θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις με αποθηκευτικό χώρο 32GB και 64GB αντίστοιχα. Η μπαταρία παρουσιάζεται αναβαθμισμένη σε σύγκριση με το Note 10.1 που είναι 7000mAh, καθώς είναι χωρητικότητας 8200mAh και με βάση το καλό ιστορικό των ARM επεξεργαστών περιμένουμε υπερικανοποιητική αυτονομία. Ζυγίζει 570 γραμμάρια, ενώ είναι αρκετά λεπτό σε πάχος αφού δε ξεπερνά τα 8.9 χιλιοστά.

 

 

 

Δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφορία για την τιμολόγηση, ούτε επίσης για την ημερομηνία διάθεσης, αν και η αρχική φημολογία κάνει λόγο για αρχές Νοεμβρίου.