Τελικά, η Samsung αποφάσισε να αναβάλει την κυκλοφορία του Galaxy Fold σε παγκόσμιο επίπεδο, για να πραγματοποιήσει βελτιωτικές αλλαγές στην συσκευή [μετά τα προβλήματα που εμφανίστηκαν σε δείγματα της συσκευής που είχαν φτάσει σε reviewers τόσο με την οθόνη και τον μηχανισμό αναδίπλωσης (μεντεσέ) όσο και με την τεκμηρίωση για τον τρόπο προστασίας και φροντίδας της οθόνης] προτού φτάσει στα χέρια των καταναλωτών.

Η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία πρόκειται να πραγματοποιήσει βελτιώσεις στον «μεντεσέ» αφού εμφανίζει δύο κενά στο πάνω και κάτω μέρος, μέσα από τα οποία θα μπορούσαν να εισχωρήσουν ουσίες ή μικρά στοιχεία (π.χ σκόνη) που θα μπορούσαν να βλάψουν την οθόνη. Επίσης θα ενισχύσει το πάνω και κάτω τμήμα του μεντεσέ που φαίνεται να είναι επιρρεπής σε στρεβλώσεις από μικροχτυπήματα με βάση νέα δεδομένα που συνέλεξε η εταιρεία.

Η Samsung επίσης πρόκειται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την προστασία της οθόνης καθώς και θα κάνει περισσότερο σαφές στους καταναλωτές (στις οδηγίες χρήσης αλλά και με ειδική σήμανση) ότι το προστατευτικό φιλμ δεν πρέπει να αφαιρεθεί αφού αποτελεί βασικό δομικό στοιχείο της κατασκευής της. Η εταιρεία, που είναι ενθουσιασμένη για την «αποκάλυψη μίας εντελώς νέας κατηγορίας φορητών συσκευών» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Πρόσφατα αποκαλύψαμε μια εντελώς νέα κατηγορία φορητών συσκευών: ένα smartphone που χρησιμοποιεί πολλαπλές νέες τεχνολογίες και υλικά για τη δημιουργία μίας οθόνης που είναι αρκετά εύκαμπτη ώστε να διπλώνει. Μας ενθαρρύνει ο ενθουσιασμός που υπάρχει γύρω από το Galaxy Fold. Αν και πολλοί reviewers μοιράστηκαν μαζί μας τις τεράστιες δυνατότητες που βλέπουν (στο προϊόν), ορισμένοι μας έδειξαν επίσης πως η συσκευή χρειάζεται περαιτέρω βελτιώσεις που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Για να αξιολογήσουμε πλήρως αυτές τις πληροφορίες και να διεξαγάγουμε πρόσθετες εσωτερικές δοκιμές, αποφασίσαμε να καθυστερήσουμε το λανσάρισμα του Galaxy Fold. Πρόκειται να ανακοινώσουμε την ημερομηνία κυκλοφορίας του μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Τα αρχικά ευρήματα από την επιθεώρηση των αναφερόμενων ζητημάτων με την οθόνη έδειξαν ότι θα μπορούσαν να έχουν σχέση με μικροχτυπήματα στις πάνω και κάτω εκτεθειμένες περιοχές του μεντεσέ. Υπήρξε επίσης μια περίπτωση όπου ουσίες που βρέθηκαν στο εσωτερικό της συσκευής επηρέασαν την απόδοση της οθόνης. Θα λάβουμε μέτρα για να ενισχύσουμε την προστασία της οθόνης. Θα βελτιώσουμε επίσης την καθοδήγηση σχετικά με τη φροντίδα και τη χρήση της οθόνης, συμπεριλαμβανομένου και του προστατευτικού στρώματος, ώστε οι πελάτες μας να αξιοποιήσουν στο έπακρο το Galaxy Fold. Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη που έχουν οι πελάτες σε εμάς και είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα. Η Samsung δεσμεύεται να συνεργαστεί στενά με τους πελάτες και τους εταίρους για να προωθήσει τη βιομηχανία. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για την υπομονή και την κατανόησή τους».

Στο αυριανό επεισόδιο του podcast μας 3 στον Αέρα, φιλοξενούμε τον κ. Άρη Παρασκευόπουλο, επικεφαλής του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Samsung Electronics στην χώρα μας, με τον οποίο συζητήσαμε μεταξύ άλλων για το Galaxy Fold αλλά και την απόφαση της εταιρείας να αναβάλει την κυκλοφορία του στην αγορά μετά τα προβλήματα που προέκυψαν. Μην το χάσετε!