Η Samsung ανακοίνωσε το Galaxy A80 και εμπλουτίζει ακόμα περισσότερο την Galaxy A-series που μέχρι στιγμής απαρτίζεται από οκτώ μοντέλα, τα Galaxy A10, A20, A30, A40, A50, A70 και A80 (ενώ αναμένεται και το A90).

Το νέο Galaxy A80 χαρακτηρίζεται από μία ιδιαίτερη σχεδίαση, τουλάχιστον στον τομέα της κάμερας, αφού χρησιμοποιεί «motorized» μηχανισμό pop-up και είναι περιστρεφόμενη αναλαμβάνοντας και τον ρόλο της εμπρόσθιας κάμερας για selfies. Έτσι, όταν ο χρήστης θελήσει να βγάλει κάποια φωτογραφία selfie, ενεργοποιείται αυτόματα ο μηχανισμός pop-up και η διάταξη των καμερών ανασηκώνεται –διότι στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με τρεις κάμερες- αλλά και περιστρέφεται για να αναλάβει την φωτογράφηση.

samsung_galaxya80_allcolors_.jpg.e057ba68b5146e6c749e83cc52c4fdea.jpg

Η διάταξη των καμερών αποτελείται από μία κάμερα που βασίζεται σε αισθητήρα 48 Megapixels (ο υψηλότερης ανάλυσης αισθητήρας σε συσκευή Galaxy) που βρίσκεται πίσω από ένα σύστημα φακών f:/2.0 και συνοδεύεται από το Super Steady mode για τις λήψεις βίντεο που βρίσκουμε και στο Galaxy S10. Η δεύτερη κάμερα είναι υπερ-ευρυγώνια με 123⁰ field-of-view και βασίζεται σε αισθητήρα 8,0 Megapixels. Ο τρίτος αισθητήρας είναι τύπου ToF (Time-of-Flight) για την ανίχνευση του βάθους και ενεργοποιεί τη λειτουργία Live Focus για φωτογραφίες και βίντεο.

Η συσκευή με «3D Glass» body είναι… σκέτη μία οθόνη (χωρίς εγκοπές ή οπές), με πολύ μικρά περιθώρια και είναι τύπου Super AMOLED με διαγώνιο 6,7 ιντσών και ανάλυση 1080 x 2400 pixels. Ο αισθητήρας επίσης δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στην οθόνη (in-display fingerprint reader). Το νέο Samsung Galaxy A80 βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 730 SoC με τον οκταπύρηνο επεξεργαστή που ανακοινώθηκε επίσημα πρόσφατα και συνοδεύεται από 8GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου.

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 3700mAh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 25W αλλά και “έξυπνη διαχείριση» που παρακολουθεί την καθημερινή ρουτίνα των χρηστών και τα μοτίβα χρήσης των εφαρμογών για να εξοικονομηθεί ενέργεια. Η συσκευή τρέχει Android 9.0 Pie και One UI και θα κυκλοφορήσει σε Phantom Black, Angel Gold και Ghost White με τιμή €649 στις 29 Μαΐου.  

 

  • Like 4