Στην εκδήλωση Galaxy Unpacked για την επίσημη παρουσίαση της νέας σειράς Galaxy Note10, η Samsung παρουσίασε και μερικές ακόμα συσκευές, όπως το Galaxy Watch Active2 ή το Galaxy Book S.

Ο τελευταίος, είναι ένας ιδιαίτερα λεπτός και κομψός από άποψη σχεδιασμού φορητός υπολογιστής, που κατασκευάστηκε για να συνδυάζει την υψηλή παραγωγικότητα ενός PC με την φορητότητα και την συνδεσιμότητα ενός άνετου smartphone. Ακριβώς για αυτό τον λόγο, συνδυάζει την πλατφόρμα Windows της Microsoft, με το «mobile hardware» της Qualcomm.

Το νέο Samsung Galaxy Book S προσφέρει συνδεσιμότητα Gigabit LTE, δυνατότητες άμεσης εκκίνησης και πολυτελή σχεδιασμό και συνδυάζει τις δυνατότητες των Windows 10 και του μοναδικού chipset της Qualcomm Snapdragon 8cx (64-bit, οκταπύρηνο επεξεργαστή). Στον εξοπλισμό του συμπεριλαμβάνονται WiFi 802.11ac, VHT80 MU-MIMO, Bluetooth 5.0, USB-C, GPS, fingerprint reader, αισθητήρα εγγύτητας αλλά και φωτιζόμενο πληκτρολόγιο.  Επιπλέον, διαθέτει άμεση λειτουργία αφύπνισης με ένα άγγιγμα. Εξάλλου πρόκειται για μία «always-on» συσκευή. Ζυγίζει μόλις 0,96 κιλά και επομένως μεταφέρεται πανεύκολα και οπουδήποτε αφού είναι και εξαιρετικά λεπτό (μόλις 11,8 χιλιοστά). Επιπλέον είναι κατασκευασμένο από ανοδιωμένο αλουμίνιο για ανθεκτικότητα, αντοχή και καλή αίσθηση στο κράτημα.

galaxy_book_s_product_images_3.jpg.f957cdea8c99a7eb7f61d415329cd1f4.jpg

Η οθόνη 13,3 ιντσών FHD του Galaxy Book S υποστηρίζει ταυτόχρονη επαφή 10 σημείων, επιτρέποντας στους χρήστες να περιηγηθούν, να ζουμάρουν και να ελέγξουν τη συσκευή εύκολα και απλά. 

Στο εσωτερικό του υπάρχει το Qualcomm Snapdragon 8cx SoC που είναι κατασκευασμένο στα 7nm και προσφέρει υψηλή απόδοση και αθόρυβη λειτουργία, αφού για την ψύξη του δεν απαιτείται η χρήση κάποιου ανεμιστήρα ή πολύπλοκου συστήματος ψύξης. Επιπλέον, καταναλώνει και ελάχιστη ενέργεια αφού μόνο με μία φόρτιση, το Galaxy Book S εξασφαλίζει 23 ώρες αναπαραγωγής βίντεο (μπαταρία 42Wh). Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη αποδοτικότητα κάθε φορά, το Galaxy Book S βελτιστοποιεί την απόδοση ανάλογα με την χρήση, για εξοικονόμηση ενέργειας και περισσότερο χρόνο για δημιουργία περιεχομένου, streaming, παιχνιδιού και εργασίας.

Το Galaxy Book S διαθέτει, επίσης, μέχρι και 1TB επεκτάσιμη μνήμη, διαβεβαιώνοντας τους χρήστες πως δεν θα ξεμείνουν ποτέ από αποθηκευτικό χώρο. Μαζί με το Qualcomm Snapdragon 8cx SoC βρίσκονται 8GB RAM και 256GB ή 512GB αποθηκευτικού χώρου. Ακόμα, το Galaxy Book S προσφέρει τον ήχο κορυφαίας ποιότητας της Samsung με τα στερεοφωνικά ηχεία της AKG, ενώ η τεχνολογία Dolby Atmos αναβαθμίζει και βελτιώνει την εκπληκτική εμπειρία ήχου με προσαρμοσμένες εφαρμογές ήχου για ταινίες, μουσική, παιχνίδια κ.ά. Ο νέος φορητός υπολογιστής της Samsung θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο σε Mercury Gray και Earthy Gold με τιμές από $999.

 

  • Like 2