Μπορεί το Galaxy Note 10 να μην έχει δει ακόμα το φως της μέρας, όμως έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί αντιδράσεις, ακόμα και σε επίπεδο… φημών.

Η πρώτη απογοήτευση για τους φίλους της Samsung και της σειράς Galaxy Note ήρθε όταν έγινε γνωστό ότι δεν πρόκειται να ενσωματώνει κάμερα με αισθητήρα 64 Megapixels, ενώ λίγο αργότερα, τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν κυκλοφόρησε ένα κόνσεπτ –βασισμένο σε ορισμένες πληροφορίες που διέρρευσαν- που έδειχνε μία στροφή στην διάταξη των καμερών.

Όμως οι δύο σημαντικότερες αλλαγές που έχουν διχάσει τους φίλους της σειράς Galaxy Note είναι ότι η επόμενη γενιά δεν πρόκειται να διαθέτει υποδοχή 3.5mm για ακουστικά όπως και δεν πρόκειται να διαθέτει φυσικά πλήκτρα για την αυξομείωση της έντασης του ήχου ή την ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση της συσκευής, με την Samsung να στοχεύει στην παρουσίαση ενός σχεδόν «απρόσκοπτου» σχεδιασμού για το πλαίσιο της συσκευής. Υπάρχουν αναμφισβήτητα θετικά και αρνητικά από την απουσία των δύο παραπάνω χαρακτηριστικών. Η υποδοχή 3.5mm σιγά, σιγά έχει αρχίσει να εκλείπει και η Samsung είναι μία από τις λίγες εταιρείες που δεν έχει απομακρύνει το χαρακτηριστικό από τις ναυαρχίδες της. Τόσο η υποδοχή 3.5mm όσο και τα φυσικά πλήκτρα αποτελούν σημεία «εισόδου» για υγρά και μικρά σωματίδια ή τη σκόνη, ενώ στα σημεία του πλαισίου όπου υπάρχουν οι οπές για τα πλήκτρα εντοπίζονται και οι βασικότερες αδυναμίες στην δομή του πλαισίου.

Από την άλλη, ακόμα και με την ύπαρξη των παραπάνω χαρακτηριστικών, οι κορυφαίες συσκευές της Samsung είναι πιστοποιημένες με IP68, οπότε η ενδεχόμενη απουσία τους μπορεί να σημαίνει ότι η Samsung στοχεύει να δώσει στους χρήστες του Galaxy Note 10 κάτι περισσότερο, είτε αυτό έχει να κάνει με την αδιαβροχοποίηση, είτε με μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία ή με άλλα, νέα χαρακτηριστικά. Όμως η κατάργηση των φυσικών πλήκτρων παρουσιάζει ένα πρόβλημα που έχει να κάνει με την προσβασιμότητα και την χρηστικότητα. Ο χρήστης μπορεί να ανεβάζει την ένταση του ήχου ή να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί το κινητό χωρίς να το κοιτάζει. Οι αισθητήρες αφής ωστόσο ή άλλες εναλλακτικές τεχνολογίες αφής απαιτούν κάποιο είδος λογισμικού, που με τη σειρά του απαιτεί κάποιο τμήμα της συσκευής για να λειτουργήσει, όπως ενδεχομένως έναν ξεχωριστό ελεγκτή, που να λειτουργεί στην περίπτωση που το κινητό «παγώσει» ή είναι απενεργοποιημένο ήδη.

Από την άλλη, η σειρά Galaxy Note πάντα αποτελούσε πεδίο καινοτομιών για την Samsung, και υϊοθετούσε τεχνολογίες πριν γίνουν «mainstream» στην σειρά Galaxy S. Άραγε όμως αυτό το «seamless design» που φαίνεται να έχει βάλει στόχο η Samsung ενδέχεται να σημαίνει και την κατάργηση της υποδοχής για το S Pen; 

SlashGear

The Verge

  • Sad 2